2018. február 20., kedd

Sajtos tavaszi kenyér





Szép, napsárga sajtos kenyeret reggelire is süthetünk igen rövid idő alatt, mert keleszteni nem kell és élesztő nincs is benne egyáltalán. Igen veszélyes ez a sajtos kenyérke, mert rettentően finom, még az illata is, ezért az ember (a szakácsné) hajlamos azonnal megdézsmálni, még forrón. Vagy akár az egészet megenni…Habkönnyű, keverem-kavarom tészta, bárki meg tudja sütni. Szépen szeletelhető.

Amire szükségem lesz:

15 dkg reszelt sajt (egy része lehet krémsajt is), 3 tojás, 18 dkg liszt, 3 dl kefir, 1-1 nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1 kiskanál só, egy csokor apróra vágott petrezselyem
a tetejére: 3 dkg reszelt sajt

Így készítem:
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verem. Minden egyéb hozzávalót összekeverek, a végén beleforgatom a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt jénaiban sütöm190 fokon. kb fél óráig. A teteje hamar megpirul a sajt miatt, de ez ne csapjon be minket, süssük át jól. Nekem az segít, hogy átlátszó jénaiban sütöm, így jól látszik, hogy az alja is megpirult-e.

Ötlet: A petrezselymet ki lehet belőle hagyni, vagy mással helyettesíteni. Újhagyma kis szeletekre vágva, piros húsú paprika apró kockákra vágva, kapor vagy más zöldfűszer is szépen mutat benne. 






Iskolába is jobb úgy indulni, ha finomat eszik az ember. 

Ugyanezt a kenyérkét muffin formában is meg lehet sütni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése