Szép, napsárga sajtos kenyeret reggelire is süthetünk
igen rövid idő alatt, mert keleszteni nem kell és élesztő nincs is benne
egyáltalán. Igen veszélyes ez a sajtos kenyérke, mert rettentően finom, még az
illata is, ezért az ember (a szakácsné) hajlamos azonnal megdézsmálni, még
forrón. Vagy akár az egészet megenni…Habkönnyű, keverem-kavarom tészta, bárki
meg tudja sütni. Szépen szeletelhető.
Amire szükségem lesz:
15 dkg reszelt sajt (egy része lehet krémsajt is), 3
tojás, 18 dkg liszt, 3 dl kefir, 1-1 nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna,
1 kiskanál só, egy csokor apróra vágott petrezselyem
a tetejére: 3 dkg reszelt sajt
Így készítem:
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verem. Minden
egyéb hozzávalót összekeverek, a végén beleforgatom a tojáshabot. Sütőpapírral
bélelt jénaiban sütöm190 fokon. kb fél óráig. A teteje hamar megpirul a sajt
miatt, de ez ne csapjon be minket, süssük át jól. Nekem az segít, hogy átlátszó
jénaiban sütöm, így jól látszik, hogy az alja is megpirult-e.
Ötlet: A petrezselymet ki lehet belőle hagyni, vagy mással helyettesíteni. Újhagyma kis szeletekre vágva, piros húsú
paprika apró kockákra vágva, kapor vagy más zöldfűszer is szépen mutat benne.
Iskolába is jobb úgy indulni, ha finomat eszik az ember.
Ugyanezt a kenyérkét muffin formában is meg lehet sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése