Citromos zöldsaláta
A zöld minden árnyalata itt van ebben friss, üde salátában. Talán ez a legzöldebb saláta a világon, csupa zöld színű hozzávalóból, citromlé és olívaolaj fátyla
alatt, némi zúzott fokhagymával keverve.
Amire szükségem lesz:
madársaláta vagy más zöldsaláta levél, póréhagyma, újhagyma,
kígyóuborka, ecetes uborka, cukkini, párolt brokkoli és zöldbab, petrezselyem,
kapor
az öntethez: friss citromlé, olívaolaj, fokhagyma, só, bors
Így készítem:
Csak a zöldbabot és a brokkolit pároljuk meg, a többi zöldszínű
zöldség frissen kerül a salátába. A brokkolit és a babot hagyjuk kihűlni. A
többi zöldséget kisebb darabokra, szeletekre vágjuk. Jó nagy tálban mindent
összekeverünk az öntettel. Az öntet fele-fele arányban frissen facsart citromlé
és olívaolaj, amibe zúzott fokhagymát teszünk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ötlet N 1: Ezt a salátát bármilyen zöld színű zöldségből el lehet
készíteni, ki hogyan szereti. Az
öntetből a fokhagyma elhagyható.
Ötlet N 2: meleg salátaként is ehetjük, ha a brokkolit és a
zöldbabot még melegen keverjük a többi hozzávalóhoz.
Ötlet N 3: nagyon finom ebbe a salátába az első tavaszi zsenge zöldborsó,
akár nyersen is