2014. április 19., szombat

Citromos zöldsaláta



Citromos zöldsaláta

A zöld minden árnyalata itt van ebben friss, üde salátában. Talán ez a legzöldebb saláta a világon, csupa zöld színű hozzávalóból, citromlé és olívaolaj fátyla alatt, némi zúzott fokhagymával keverve.
  
Amire szükségem lesz:

madársaláta vagy más zöldsaláta levél, póréhagyma, újhagyma, kígyóuborka, ecetes uborka, cukkini, párolt brokkoli és zöldbab, petrezselyem, kapor
az öntethez: friss citromlé, olívaolaj, fokhagyma, só, bors

Így készítem:

Csak a zöldbabot és a brokkolit pároljuk meg, a többi zöldszínű zöldség frissen kerül a salátába. A brokkolit és a babot hagyjuk kihűlni. A többi zöldséget kisebb darabokra, szeletekre vágjuk. Jó nagy tálban mindent összekeverünk az öntettel. Az öntet fele-fele arányban frissen facsart citromlé és olívaolaj, amibe zúzott fokhagymát teszünk, majd sózzuk, borsozzuk.


Ötlet N 1: Ezt a salátát bármilyen zöld színű zöldségből el lehet készíteni, ki hogyan szereti.  Az öntetből a fokhagyma elhagyható.
Ötlet N 2: meleg salátaként is ehetjük, ha a brokkolit és a zöldbabot még melegen keverjük a többi hozzávalóhoz.
Ötlet N 3: nagyon finom ebbe a salátába az első tavaszi zsenge zöldborsó, akár nyersen is