2016. április 27., szerda

Cukormentes csupacsoki brownie



CUKORMENTES CSOKIS BROWNIE

Csupacsoki süti, fél óra alatt, liszt, vaj, cukor nélkül, sok dióval és csokidarabkákkal.
Szeretek kitalálni hasonló recepteket, és számomra igen meglepő, hogy mennyire könnyen lehet a cukrot teljesen elhagyni süteményekből. Ez a népszerű amerikai brownie egészségesebb változata, a hagyományos cukor-liszt-vaj trió nélkül. Nagy kedvenc lehet, hiszen egyszerű és gyorsan elkészíthető. Attól kezdve, hogy kikészítjük a hozzávalókat mindössze fél órán belül készen is van. Nagyon hamar megsül. Egy bögre forró tejeskávé, egy nagy fotel kell már csak hozzá és kényelmesen hátradőlve meg is kóstolhatunk egy kockányi browniet. Vagy kettőt.

Amire szükségem lesz:

70 gr zabliszt, 50 gr zabkorpa, 30 gr kukoricapehely, 20 gr holland kakaópor (2 púpos ek), 2 tojás, 250 gr kefír, 80 gr dió, 60 gr cukormentes csokoládé, 1 csipet sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 7 ek eritrit, vanília, 1 késhegynyi fahéj
30 x 22 cm-es tepsi

Így készítem:

A tojásfehérjét felverem egy csipet sóval. Apró darabokra vágom diót és a csokoládét. A zablisztet, zabkorpát, kukoricapelyhet a kakaóporral összekeverem. Egy másik tálba adagolom a kefírt, a 2 tojássárgáját, az eritritet. Hozzáadok pici vanília aromát, fahéjat, sütőport és szódabikarbónát. Miután a két tálban lévőket szépen fakanállal elkevertem, egy fényes krémet kapok. Beleszórom a csokoládét és a diót, majd a felvert tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt kis tepsiben 200 fokon kb 10 perc alatt megsütöm. Csak akkor vágom fel kockákra, amikor kihűlt.