2021. március 14., vasárnap

Magliszt kenyér

 

Múlandó alkotás egy ilyen magliszt kenyér, mert minden morzsája elfogy, szinte még forrón. Igazi sikerrecept a családunkban. Magában is nagyon szeretjük enni.

Amire szükségem lesz:

20 dkg magliszt vegyesen (dió-, lenmag-, tökmag- mandula-, napraforgóliszt), 5 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 közepes méretű cukkini lereszelve, fél kávéskanál só, 1-1 késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor, egy nagy marék olajos mag (dió, törökmogyoró, kesudió, mandula, napraforgómag, tökmag vagy ami épp otthon van)

Így készítem:

Minden hozzávalót összekeverek és sütőpapírral bélelt őzgerincformába egyengetem, majd a tetejét kidíszítem mandulával, 180 fokon ropogósra sütöm (kb 20-30 perc). 

Hasonló receptek a blogon:

https://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2017/12/magos-dios-teljes-kiorlesu-kenyer.html

https://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2017/12/zoldfuszeres-turokenyer.html




Az alábbi tavaszi képek csokorba kötve a zirci arborétum fotói a kora tavasz virágaival. Korai kankalin, kerti sáfrány (lila krókusz), tavaszi tőzike, hóvirág, pirosló hunyor – mind csodaszép és jólesik rájuk nézni. Mindet hangos madárcsicsergésben, friss erdei levegőn fotóztam.