Múlandó alkotás egy ilyen magliszt kenyér, mert minden morzsája elfogy, szinte még forrón. Igazi sikerrecept a családunkban. Magában is nagyon szeretjük enni.
Amire szükségem lesz:
20 dkg magliszt
vegyesen (dió-, lenmag-, tökmag- mandula-, napraforgóliszt), 5 tojás, 2
evőkanál olaj, 1 közepes méretű cukkini lereszelve, fél kávéskanál só,
1-1 késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor, egy nagy marék olajos mag (dió,
törökmogyoró, kesudió, mandula, napraforgómag, tökmag vagy ami épp otthon van)
Így készítem:
Minden hozzávalót
összekeverek és sütőpapírral bélelt őzgerincformába egyengetem, majd a tetejét
kidíszítem mandulával, 180 fokon ropogósra sütöm (kb 20-30 perc).
Hasonló receptek a blogon:
https://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2017/12/magos-dios-teljes-kiorlesu-kenyer.html
https://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2017/12/zoldfuszeres-turokenyer.html
Az alábbi tavaszi
képek csokorba kötve a zirci arborétum fotói a kora tavasz virágaival. Korai kankalin,
kerti sáfrány (lila krókusz), tavaszi tőzike, hóvirág, pirosló hunyor – mind csodaszép és jólesik rájuk nézni. Mindet hangos madárcsicsergésben, friss erdei levegőn
fotóztam.