Ellenállhatatlan
krémes édesség pár perc alatt. A ropogós kekszrétegek és a citromos krém együtt
valóban olyan, mintha egy szelet sajttortát ennénk.
Amire szükségem
lesz:
A citromos krémhez:
25 dkg mascarpone krémsajt, 2-3 pohár citromos joghurt, 1 citrom reszelt héja
és leve, pár csepp vanília aroma, süssina folyékony édesítő vagy tetszés
szerinti porcukor,
A ropogós kekszréteghez:
1 csomag zabkeksz, 5 dkg vaj
A tetejére
díszítésnek: esetleg pár evőkanál citromlekvár, vagy reszelt fehér csoki vagy
tejszínhab
4 db üvegpohár
Így készítem:
A zabkekszeket 4 db
kivételével ledarálom és a vajjal, serpenyőben összeforgatom pár perc alatt.
Félreteszem, hogy teljesen kihűljön. A vajas kekszmorzsából kb. 1 cm-es réteget
rakok mindegyik pohár aljába és egy kisebb üveg aljával lenyomkodom. A krém
összes hozzávalóját összekeverem és vagy kanállal, vagy habzsákkal egy-egy
réteget teszek a kekszmorzsára. Aztán befedem ezt is egy réteg vajas keksszel
és a tetejére teszem a maradék citromos krémet. Kidíszítem a félretett egész kekszekkel,
vagy kekszmorzsával, reszelt csokival, tejszínhabbal. Esetleg egy-egy kanálnyi
citromlekvárt teszek mindegyik tetejére.
Ötlet N 1: Ezek az üvegpoharak
gyertyatartók voltak eredetileg. Sajnálom őket kidobni, amikor már teljesen
elégett benne a gyertya, ezért próbálom őket valamire felhasználni. Nagyon
könnyű késsel kitisztítani belőle a kanócot és a maradék viaszt. Az ilyen
üvegeket sokféle módon ki lehet díszíteni, pl. üvegmatricával vagy
üvegfestékkel. Lehet belőle személyre szabott ceruzatartó vagy gyertyatartó
megint.
Ötlet N 2: Citromos
joghurt helyett natúr joghurt is jó.
Első alkalommal erős pistás tégelyekben kínáltam.
Ezt az üveget például strasszkövekkel és üvegfestékkel díszítettem ajándékba.