Gombás pite.
Kolbászos-hagymás pite.
Olyan ez a sós pite, mintha lapos kenyérféle lenne. Kitűnő sörkorcsolya, hamar készen van, jól csomagolható, szállítható, összejövetelekre is lehet vinni belőle. Nagyon nehéz belőle keveset enni. Gombás, sajtos változatban is megsüthetjük, vagy akár pár kockára vágott főtt krumplival is.
Amire szükségem lesz:
Az alaptésztához: 12
dkg puha vaj, 2 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg liszt, 1-1 csipet sütőpor és
szódabikarbóna, só, bors, 1 csipet szerecsendió
esetleg: egy csokor
apróra vágott petrezselyem, 1 marék reszelt sajt
A kolbászos-hagymás
keverékhez: 1 vöröshagyma vagy lilahagyma (vagy mindkettő), olaj, 1 szál csabai
kolbász
Így készítem:
A hagymákat apróra
vágva olajon sóval megpárolom és lehűtöm. A kolbászt felszeletelem és
negyedekbe vágom. Összekeverem az alaptésztát kézi mixerrel pár perc alatt,
majd hozzáadom a hagymát és kolbászt. Nagyon finom lesz egy csokor apróra
vágott petrezselyemtől és egy marék sajttól. Sütőpapírral bélelt tepsibe
simítom és megsütöm aranybarnára. A nagy tepsihez ennek az adagnak a duplája
kell.
Ötlet: szépen mutat
a tésztában egy marék kockára vágott piroshúsú paprika.
Csak hagymával.
Rombusz alakúra vágott hagymás piték és túrós sütemények elszállításhoz becsomagolva.