Hozzávalók:
fél kg cukormentes csokoládé, 1 dl tejszín, fél dl bármilyen likőr vagy rum, 1 csipet
őrölt fahéj, pár csepp vanília aroma, folyékony édesítő
A
csokoládét kisebb darabokra vágom és egy fém tálba szórom. A tejszínt felforralom
és azonnal, ahogy egyet forr, ráöntöm a csokoládéra. Hozzákeverem a likőrt, az
őrölt fahéjat és a vaníliát. A szilikonformákba öntöm az likőrös olvadt csokoládét
és a fagyasztóba teszem úgy 20 percre. Ennyi az egész.
Ötlet: Ha
nincs szilikonformánk, akkor sütőpapírral bélelt 2 db kisebb tepsibe is
önthetjük ezt a mennyiséget, kb. fél cm vastagon és meghinthetjük fehércsoki reszelékkel
vagy apróra vágott mandulával, pisztáciával. Fagyasztás után pedig négyzetekre,
háromszögekre vághatjuk.
Megjegyzés:
Igazából ez trüffel, nem bonbon, hiszen a bonbon töltött csokoládét jelent, de
valahogy nekem bonbon jobban hangzik…
Természetesen bármilyen csokoládéval dolgozhatunk, mi egy ideje próbálunk cukormentesen készíteni mindent. A likőrben így is van cukor elég.
Természetesen bármilyen csokoládéval dolgozhatunk, mi egy ideje próbálunk cukormentesen készíteni mindent. A likőrben így is van cukor elég.