2017. december 12., kedd

Narancslikőrös csokoládétorta

Narancslikőrös csokoládétorta hópehelycukorkákkal és ezüst cukorgyönggyel behavazva - egyszerű és mégis gyönyörködnivaló, igazi ünnepváró finomság. Hamar elkészül, elrontani nem lehet. A kakaós piskóta narancslikőrös sziruppal van meglocsolva, a fehércsokoládé mascarponéval van felhabosítva. Aztán díszíthetjük is.
Szeretem a rusztikus tortákat, szeretem, ha látszik miből készült. Szép, ahogy a krém megfolyik rajta.
A krém arányain bátran lehet változtatni, akár több csokoládéval készítve és édesíteni is ízlés szerint lehet.

Amire szükségem lesz:

1 kerek kakaós piskóta (ha sietünk, vehetünk készen is)
1-2 dl narancslikőr, 1 narancs reszel héja, 500 gr mascarpone, 400 gr fehércsokoládé, vanília, porcukor vagy eritrit, 1 dl tejszínből hab, cukorgyöngyök, kakaópor

Így készítem:

Hagyományos módon kakaós piskótát sütök, két lapra vágom. 1 dl narancslikőrhöz pár evőkanál friss narancslét adok.  A torta krémjéhez 500 gr mascarponét elkeverek legalább 400 gr olvasztott fehércsokoládéval, beleszórok reszel narancshéjat és cseppentek bele pici narancslikőrt és vanília aromát. Ha nem elég édes, porcukorral vagy eritrittel édesítem. Ha nem elég laza a krém, esetleg 1dl tejszínből felvert habbal lazítom.
A kakaós lapokat a sziruppal egyenletesen megöntözöm, a krémmel megtöltöm a tortát és kívűlről is bevonom vele. Egy villával barázdákat alkotok a krémbe, kakaóport szitálok rá és megszórom karácsonyi cukorgyönggyel.
Aztán hátradőlök és gyönyörködöm benne.