2017. december 18., hétfő

Sajtkrémes-lazacos tészta

Lazacimádók kedvencévé válhat ez a sajtkrémes-lazacos hosszúmetélt. Semmilyen különleges főzőtudást nem igényel és szinte percek alatt elkészül, mivel csak a tésztát kell megfőzni hozzá. A krémes-fényes sajtmártásba forgatott forró tésztát csak egy kis petrezselyemmel megszórjuk, füstölt lazaccal színesítjük. Egy pohár fehér borral akár egy szép gyertyafényes este része lehet.

Amire szükségem lesz:

250 gr mascarpone, 200 gr natúr krém sajt, só, bors, egy csipet szerecsendió, 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve, 200 gr hosszúmetélt, pár szelet füstölt lazac, egy csokor petrezselyem

Így készítem:

A mascarponét és a krémsajtot elkeverem egy csipet szerecsendióval, fél citrom levével és fél citrom reszelt héjával, majd sózom, borsozom ízlés szerint. Kifőzöm a tésztát és azon nyomban, még forrón a krémsajtra szedem, rászórom az aprított petrezselymet és pár szelet csíkokra vágott füstölt lazacot. Lazán átforgatom. Tálaláskor még egy kevés petrezselyemmel megszórom és fél citrom héját ráreszelem. A lazacból mini rózsát is tehetünk a közepére, így igazán csinos lesz.

Ötlet: hosszúmetélt helyett bármilyen más tésztával is készíthetjük.

Már több finom és gyorsan elkészíthető spagettit, tésztaételt találhattok itt a blogon: 




A lazac és pezsgő tökéletes párost alkot. Ezeket a pezsgős képeket Etyeken, a Kálna pincében fotóztam.