Amire szükségem
lesz:
250 gr mascarpone,
200 gr natúr krém sajt, só, bors, egy csipet szerecsendió, 1 citrom reszelt héja
és fél citrom leve, 200 gr hosszúmetélt, pár szelet füstölt lazac, egy csokor
petrezselyem
Így készítem:
A mascarponét és a
krémsajtot elkeverem egy csipet szerecsendióval, fél citrom levével és fél
citrom reszelt héjával, majd sózom, borsozom ízlés szerint. Kifőzöm a tésztát
és azon nyomban, még forrón a krémsajtra szedem, rászórom az aprított
petrezselymet és pár szelet csíkokra vágott füstölt lazacot. Lazán átforgatom. Tálaláskor
még egy kevés petrezselyemmel megszórom és fél citrom héját ráreszelem. A
lazacból mini rózsát is tehetünk a közepére, így igazán csinos lesz.
Ötlet: hosszúmetélt helyett bármilyen más tésztával is készíthetjük.
Már több finom és gyorsan elkészíthető spagettit, tésztaételt találhattok itt a blogon:
Ötlet: hosszúmetélt helyett bármilyen más tésztával is készíthetjük.
Már több finom és gyorsan elkészíthető spagettit, tésztaételt találhattok itt a blogon:
A lazac és pezsgő tökéletes párost alkot. Ezeket a pezsgős képeket Etyeken, a Kálna pincében fotóztam.