Babsaláta paradicsommal, sült csirkemellel
Ennek szép, színes salátának lehetetlen
ellenállni. Különböző fajta és színű párolt bab, petrezselyem és apróra vágott hagyma
a salátánk szíve-lelke. Szeretjük köretként, vagy magában, hűtve vagy melegen. Bab helyett párolt
csicseriborsóval is nagyon finom.
Amire szükségem lesz:
alap: párolt zöldbab, főtt vörösbab, fehérbab, vagy más babfajta, vöröshagyma, petrezselyem
esetleg egyéb zöldség hozzá: szárzeller, lilahagyma, lilakáposzta,
sárgarépa, paradicsom
öntet: 1 evőkanál ecet, 1 csipet só, bors, 3 evőkanál
olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, esetleg pár gerezd zúzott fokhagyma
Így készítem:
Külön-külön megpárolom sós vízben a babokat, leszűröm. Apróra
vágott vöröshagymával keverem össze és egy nagy csokor petrezselyemlevelet is
belevagdosok. Teszek hozzá esetleg még egy kevéske paradicsomot, vagy csíkra
vágott lilakáposztát, vagy apróra vágott lilahagymát, reszelt sárgarépát, kis
szeletekre vágott szárzellert is.
Elkészítem az öntetet. Mivel a só nem oldódik
olajban, először az ecetet elkeverem a sóval és borssal, majd lassan,
kiskanalanként adom hozzá az olívaolajat. Végül a citromlevet is beleöntöm és szépen
összekeverem. Néha teszek bele zúzott fokhagymát is.
Az öntet mennyiségét lehet növelni, ebben az arányban.
Az öntet mennyiségét lehet növelni, ebben az arányban.
Itt lilahagyma is van benne és tonhallal ettük
Csicseriborsós-lilakáposztás változat