KÖMÉNYMAGOS-SAJTOS LAPOCSKA
Finom sajtos
ropogtatnivalót liszt és vaj nélkül is süthetünk. A fűszerek és a sajt mellé
még tehetünk bele napraforgómagot, tökmagot is, ahogy szeretnénk. Kalóriatartalma
így nem csökken, de mindenképpen egészségesebb
nassolnivalót kapunk, mintha hagyományosan készült sós rudat készítenénk fehér
liszttel, vajjal, egész tojással vagy tejföllel. Hasonló lapocskákat boltban is vehetünk, de jóval gazdaságosabb otthon elkészíteni ugyanazt.
Amire
szükségem lesz:
A
tésztához: 10 ek zabkorpa, 4 ek
zabpehely, 3 tojásfehérje, 18 dkg reszelt trappista sajt, egy fél kávéskanál
őrölt kömény, 1 csapott ek őrölt pirospaprika, 1 kávéskanálnyi só (illetve
ízlés szerint), egy csipet sütőpor, egy csipet szódabikarbóna
A
tetejére: egy csapott ek köménymag
Így
készítem:
A
hozzávalókat összegyúrom, majd zabkorpával megszórt sütőpapírra teszem. Ráteszek
még egy sütőpapírt, majd a két réteg papír között téglalap formára kinyújtom. Így
nem ragad rá a tészta a nyújtófára. A tészta vastagsága kb fél cm legyen. Megszórom
köménymaggal és pizzavágóval vagy késsel négyzetekre vágom. 200 fokon sütöm kb
20 percig. A vágások mentén konyhai ollóval négyzetekre vágom.