Imádom
a kókusztekercset és hosszas töprengés, tervezgetés után sikerült keksz, cukor
és zsiradék nélkül elkészíteni. Igen finom lett. Cukormentes
süteményeimet próbálom egyszerűen beszerezhető és nem túl költséges alapanyagokból
összeállítani. Ebben a receptben az útifű maghéj az egyetlen különleges
alapanyag.
Amire szükségem lesz:
A kakaós réteghez: 250 gr zabpehely, 3 ek kakaópor, 2 ek eritrit (illetve ízlés szerint), 3 ek cukormentes baracklekvár, pár csepp rum aroma és vanília aroma, víz, esetleg 1 ek kávé és 1 ek csokoládés fehérjepor
A kókuszkrémhez: 130 gr kókuszreszelék, 2 ek eritrit, 140 gr natúr joghurt, 2 ek útifű maghéj, víz, vanília aroma
Így készítem:
A kakaós réteg hozzávalóit egy tálban elkeverem és apránként annyi vizet teszek hozzá, hogy gyúrható tészta legyen. Érdemes az első pár evőkanálnyi víz hozzáadása után várni, hadd puhuljon meg a zabpehely, szinte teljesen feloldódik majd és egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy zabpehelyből készült. Két réteg, kókuszreszelékkel megszórt sütőpapír között kinyújtom téglalap alakúra, kb fél cm vastagra.
A kókuszreszeléket az eritrittel elkeverem, pár evőkanálnyi vizet adok hozzá és felforralom. Közben adok hozzá annyi vizet, amennyit a kókusz felszív. Egy darabos állagú keverék lesz. Amikor kihűlt, hozzáadom a joghurtot és az útifűmaghéjat és hagyom pár percre pihenni a fehér krémet. A kókuszkrémet egyenletesen eloszlatom a kakaós rétegen és a sütőpapír segítségével feltekerem. Hűtőbe teszem és később recés késsel vágom fel.
Az
útifű maghéjat itt szoktam venni: http://dietabc.hu
100 gr útifű maghéjban csak 18 kalória van. Mivel zselésítő
hatású és felszívja a nedvességet, elsősorban krémekhez használom.
A fehérjepor és a kávé elhagyható.
A fehérjepor és a kávé elhagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése