2016. november 27., vasárnap

Cukormentes banánkenyér

Életem első banánkenyerét egy amerikai lánynál kóstoltam és azóta is ez az egyik kedvenc sütim. Ez most itt egy cukor-, liszt- és vajmentes változat. Nagyon szeretek zabpehellyel, zabliszttel sütni, a cukormentes sütijeimnek a zab az alapja. 

Amire szükségem lesz:
2 túlérett banán, 2 tojás, 15 dkg kefír, 15 dkg zabpehely, 5 dkg zabliszt, egy marék dió, vanília aroma, rum vagy rumaroma, 2 teáskanál fahéj, egy nagy csipet sütőpor, egy nagy csipet szódabikarbóna, 4 evőkanál eritrit (vagy ízlés szerint), 1 narancs reszelt héja, esetleg pár kockányi cukormentes csokoládé

Így készítem:
Tálba kimérem a zabpelyhet és a zablisztet, hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát és a fahéjat. Turmixgépbe teszem a két banánt, a tojásokat, a kimért kefírt, a vanília- és rum aromát, az eritritet és a reszelt narancshéjat, összeturmixolom. Mindent összekeverek és beleszórok egy marék diót és aprított cukormentes csokoládét. Őzgerinc formát kibélelek sütőpapírral és 200 fokon kevesebb, mint fél óra alatt megsütöm.
  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése