2014. április 21., hétfő

Gesztenyekrémes muffin



Gesztenyekrémes muffin

A Terülj, terülj asztalkám blog ma lett egy hónapos. Nézegettem a fotóimat, mivel lephetném meg olvasóimat, ami szép is, egyszerű is, finom is. Erre a gesztenyekrémes pici süteményre esett a választás.
25 dkg gesztenyemasszát használtam fel.  Rummal és kevés cukorral összegyúrtam és elfeleztem.  Az egyik felét belemorzsoltam a muffin tésztájába. Ez a tészta a muffin alapreceptje, ezen a linken található: http://cookedandbakedbyera.blogspot.hu/2014/04/hajnali-muffin.html
Amikor a muffinkosárkákba kanalaztam a tésztát, mindegyik tetejére tettem egy kisebb kanálnyit a maradék rumos gesztenyemasszából.
Amikor megsült, hagytam kihűlni és csokimázzal bevontam, ráreszeltem még a gesztenyemasszából keveset.
Ezek a krémes muffinok ajándékba készültek, saját kis dobozkáimba tettem őket és úgy adtam át.
Most pedig olvasóimnak ajándék.



Zsófi tálalási ötletei


ZSÓFI TÁLALÁSI ÖTLETEI

A fenti képen sajtkalapos rizibizi látható. Pudingformába tette a rizibizit, tányérra borította, rátett egy szelet lapkasajtot és épp hogy ráolvasztotta a sajtot sütőben. Zsófi 10 éves korában így tálalta nekünk a köretet. Le is fotóztam rögtön.


Gyros bazsalikomos zöldsalátával, díszítésként kapott paprikakrém-pöttyöket és bazsalikomlevelet. Ez a kép pedig a minap készült.

Zsófi rebarbarás pitéje


ZSÓFI REBARBARÁS PITÉJE

Zsófi lányom sütötte-fotózta-süti.  Karamellizált rebarbara és alma omlós tésztán. A sütemény olyan gyorsan elfogyott, hogy alig tudtuk lefotózni a maradékot. Amikor ez a süti készült, én még a konyhában sem voltam.
A pite receptje itt: