2021. március 31., szerda

Kókuszkrémes keksztekercs cukor nélkül

 

Számos süteményem, ételem pontos recept nélkül készül, mert hozzávalóik helyettesíthetők vagy néhány ki is hagyható. Cukormentes keksz helyett zabpehely, kókusztej helyett kefir, darált datolya helyett cukormentesét csokoládé is használható ehhez a keksztekercshez. Illetve a krémje készülhet vaníliás puding nélkül is, de ha beletesszük sokkal selymesebb és finomabb lesz.

A kakaós tésztához: darált cukormentes keksz, kókusztej, kávé, rumaroma, darált datolya, darált dió és zsírszegény kakaópor, folyékony édesítő

A kókuszkrémhez: kókusztej, kókuszreszelék, mascarpone krémsajt és cukormentes vaníliás puding, folyékony édesítő

A kakaós tészta hozzávalóiból gyúrható, puha tésztát készítek, két réteg fólia vagy sütőpapír között kinyújtom legalább fél cm vastagságú téglalap formára.

A krém hozzávalóit összekeverem úgy, hogy ne túl lágy krémet kapjak, legyen a krémnek tartása. A kinyújtott kakaós tésztára simítom, feltekerem és fóliába csavarva hűtőbe teszem. Le is fagyasztható.

További kókuszos receptek a blogon:

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2017/12/kokuszos-gyumolcspite-cukor-es-liszt.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2016/12/kokusztekercs-dietas-valtozatban.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2018/01/kokuszgolyo-zabpehelybol-cukor-nelkul.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2018/03/tavaszkoszonto.html

 

A rózsák nemes szépségű virágok. Különösen a pasztell rózsaszín és barack árnyalatúakat szeretem és ezeket a gyönyörűségeket tavaly fotóztam.