-kb. 1 ek
pirospaprikát a paprikáshoz és
-1 nagy hagymát
(vagy újhagymát, lilahagymát vegyesen) aprítva, olajon, pici sóval megpárolva a
hagymáshoz.
A párolt hagymát nem
forrón adjuk a tésztához, hagyjuk kicsit kihűlni.
A továbbiakban
minden ugyanúgy történik, mint a zsemle esetében.
Ez a zsemle recept
a kenyér alapreceptem is. Lehet fűszeres, bazsalikomos, vagy diós-fokhagymás
zsemlét is sütni, vagy fetasajtosat. Alkossunk, élvezzük a tésztával való
munkát és a végén fantasztikus illatok töltik be majd a lakást. A vaj a forró
zsemlén csodálatosan elolvad, és ha kolbászt kínálunk hozzá, biztosan mindenkit lenyűgözünk majd.
A zsemle receptje a
blogon:
A legkisebbik lányom várja, hogy megsüljenek a zsemlék.