2018. február 3., szombat

Paprikás zsemle és hagymás zsemle



Süssünk valami igazán különlegeset! Paprikás zsemlét vagy hagymás zsemlét nem bonyolult készíteni egyáltalán, csupán annyi az egész, hogy a hagyományos zsemle alapanyagaihoz hozzáadjuk a következőket még a folyamat legelején:
-kb. 1 ek pirospaprikát a paprikáshoz és
-1 nagy hagymát (vagy újhagymát, lilahagymát vegyesen) aprítva, olajon, pici sóval megpárolva a hagymáshoz.
A párolt hagymát nem forrón adjuk a tésztához, hagyjuk kicsit kihűlni.
A továbbiakban minden ugyanúgy történik, mint a zsemle esetében.
Ez a zsemle recept a kenyér alapreceptem is. Lehet fűszeres, bazsalikomos, vagy diós-fokhagymás zsemlét is sütni, vagy fetasajtosat. Alkossunk, élvezzük a tésztával való munkát és a végén fantasztikus illatok töltik be majd a lakást. A vaj a forró zsemlén csodálatosan elolvad, és ha kolbászt kínálunk hozzá, biztosan mindenkit lenyűgözünk majd.
A zsemle receptje a blogon:








 
A legkisebbik lányom várja, hogy megsüljenek a zsemlék.