2018. január 12., péntek

Szép gondolatok - ajándékba


Egy erő-remény-kitartás-szeretet ajándékötletet hoztam. Hogyan adhatunk erőt másnak, hogyan segíthetünk neki átlendülni a nehéz pillanatokon? Egy-egy mondat néha varázserővel hat, reményt adhat, mert mindenkinek szüksége van egy-egy jó szóra - valamire, ami segít neki leküzdeni a napi nehézségeket. Hiszen minden egyes nap választások, döntések elé állít bennünket, minden egyes ember küzd valamivel és jó érzés bátorítást kapni, bármilyen formában jöjjön is az.
Adhatunk erőt, reményt, szép szavakat ajándékba. 
Megtölthetünk egy egész üveget motiváló gondolatokkal és aki kapja, minden reggel elolvas egyet. Nekem néha egész nap a fejemben jár egy-egy ilyen mondat és számtalanszor segített rajtam már. Mondhatnánk, hogy ez mind csak butaság, de nem, nem az, mert bármi, ami segít haladni, megoldást találni, bármi, ami a lelkünket megnyugtatja  – az csak hasznos és jó lehet.
Rengeteg motiváló idézetet lehet találni a neten. Ki lehet választani egy-egy központi gondolatot vagy témát, pl. szeretet, vizsgázás, tanulás, szerelem, kisbaba születése, gyermek, munka, főzés, sör, kávé, edzés, sport, vicces mondások, kedvenc filmjeinkből idézetek, versidézet. A lényeg egy: pozitív kisugárzású gondolatokat válasszunk. Aztán már csak ki kell nyomtatni és csíkokra vágni, picire összehajtogatni és megtölteni vele egy üveget, majd ajándékként átnyújtani. Csinálhatunk pár csokis csomagocskát is: pici celofánba becsomagolunk egy-egy gondolatot egy csokibonbonnal együtt.  Ezeket a pici csomagokat a papírcsík-halmaz tetejére tegyük. Átlátszó matricával szépen fel tudjuk ragasztani az üveg feliratát, de ragasztócsík is jó.
Bárkinek adhatunk bölcsességet ajándékba: iskolásnak, egyetemistának, dolgozó embernek, kismamának, nagy megmérettetés előtt állónak és így tovább. Mindenkinek, akivel törődünk, aki a szívünkben van.

Ezek a gondolatok tetszenek most:
A tűz, él,a víz mesél, a szél száll, a Föld szép és tiéd. Vigyázz a természetre, meríts erőt belőle!
Ha boldog akarsz lenni, találd meg azt, amit kedvvel csinálsz és vesd bele magad teljes szívvel.

Igen kevés dolog kell ehhez az ajándék készítéshez:
-egy átlátszó, tetővel ellátott üveg vagy műanyag tartó (lehet pl. egy díszesebb üveg is)
-celofán
-kötöző szalag
-kinyomtatott idézetek, bölcsességek, mondások csíkokra vágva
-pár szem csoki
-átlátszó ragasztós fólia (nem muszáj)