2020. november 15., vasárnap

Gesztenyés



Gesztenyepüréink cukor nélkül készülnek, natúr gesztenyemasszából, folyékony édesítővel, rumaromával, édesített tejszínhabbal. Cukormentes csokoládét is reszelek rá, vagy áfonyával, szederrel díszítem.

Gesztenyés receptek a blogon:

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2016/11/gesztenyekremes-torta.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2018/01/gesztenyefelfujt.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2018/02/gesztenyekremes-torta.html

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2014/04/gesztenyekremes-muffin.html



Gesztenyés tiramisuk.








 

A csodálatos csicseriborsó

A csicseriborsót nagyon szeretjük az íze miatt, de kitűnő fehérjeforrás is és egyéb jótékony hatásai is vannak: 

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/csicseriborso_errendszerunk_ore/20080107165447.

A humusz és a falafel is csicseriborsóból készül: 

http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2014/04/humusz-es-falafel.html

Csicseriborsós ételeimből mutatok párat. 

Fent: Indiai csípős lecsóm tulajdonképpen hagyományos lecsó csicseriborsóval, római köménnyel és erős pistával.

Sajtkrémes, fokhagymás sült cukkini csicseriborsóval, római köménnyel.

Dobozolt ételek: csicseriborsós-paradicsommártásos cukkinispagetti, rántotta, házi sárga paradicsom és friss ribizli kefírrel, darált mandulával.

Csicseriborsós fűszeres köles sült csirkemell kockákkal. 

Avokádós saláta csicseriborsóval.



 

Képviselőfánk fehércsokoládés-tojáslikőrös krémmel


Fehércsokoládés-tojáslikőrös képviselőfánkjaimat szép ribizlivel, eperrel, szederrel és erkélyen nevelt citromfűvel díszítettem. A mandulagrillázs rajta külön gyönyörűség. 

A krém hozzávalói: 250 gramm mascarpone krémsajt, 1 tábla olvasztott, langyosra hűtött fehércsokoládé, 1 dl tojáslikőr és pár csepp vanília aroma. Habzsákkal töltöttem a kihűlt fánkokba.

A fánkokat pedig így sütöm: http://cookedandbakedbyera.blogspot.com/2018/01/kepviselofank.html

       Hangulatképek a konyhámból.