Csodálatosan finom és puha sütemény ez és kicsit olyan, mintha gesztenyés piskóta lenne. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik el szeretnék kerülni a lisztet, cukrot, zsiradékot. Így önmagában is nagyon finom, de fel lehet használni piskóta helyett torta-alapnak vagy be lehet vonni cukormentes csokoládéval is és kidíszíteni.
Amire szükségem
lesz:
50dkg cukormentes
gesztenyemassza, 4 tojás, édesítőszer cukor helyett ízlés szerint, reszelt
narancshéj, vanília aroma, rum aroma, egy csipet só
Így készítem:
Két tálat készítek
ki. A tojásfehérjéket felverem kemény habbá az egyikben egy csipet sóval. A
másikban a tojások sárgáját a gesztenyemasszával, pár csepp vanília- és rum
aromával, reszelt narancshéjjal és tetszés szerinti édesítővel elkeverem. Beleforgatom a gesztenyés masszába a tojáshabot és sütőpapírral bélelt kerek tortaformában, vagy más tepsiben megsütöm,190 fokon. Elég hamar megsül: ahogy
elkezd pirulni, már készen is van.
Ötlet N 1: Meggyet,
áfonyát is bele lehet keverni a tésztájába.
Ötlet N 2: Ha cukrosan
készítjük, akkor 50 dkg gesztenyéhez 10-15 dkg cukor szükséges, attól függően,
hogy cukormentes gesztenyemasszát vagy cukrosat veszünk.
Ötlet N 3: 2-3 evőkanálnyi
rumos-narancslével meg is locsolhatjuk a kész tortát,akkor még finomabb lesz.
Ősszel szeretek lehullott gesztenyéket
gyűjteni, szép dísze a lakásnak egy tálcán elrendezve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése