2018. január 14., vasárnap

Gesztenyefelfújt


Csodálatosan finom és puha sütemény ez és kicsit olyan, mintha gesztenyés piskóta lenne. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik el szeretnék kerülni a lisztet, cukrot, zsiradékot. Így önmagában is nagyon finom, de fel lehet használni piskóta helyett torta-alapnak vagy be lehet vonni cukormentes csokoládéval is és kidíszíteni.

Amire szükségem lesz:

50dkg cukormentes gesztenyemassza, 4 tojás, édesítőszer cukor helyett ízlés szerint, reszelt narancshéj, vanília aroma, rum aroma, egy csipet só

Így készítem:

Két tálat készítek ki. A tojásfehérjéket felverem kemény habbá az egyikben egy csipet sóval. A másikban a tojások sárgáját a gesztenyemasszával, pár csepp vanília- és rum aromával, reszelt narancshéjjal és tetszés szerinti édesítővel elkeverem.  Beleforgatom a gesztenyés masszába a tojáshabot és sütőpapírral bélelt kerek tortaformában, vagy más tepsiben megsütöm,190 fokon. Elég hamar megsül: ahogy elkezd pirulni, már készen is van.

Ötlet N 1: Meggyet, áfonyát is bele lehet keverni a tésztájába.
Ötlet N 2: Ha cukrosan készítjük, akkor 50 dkg gesztenyéhez 10-15 dkg cukor szükséges, attól függően, hogy cukormentes gesztenyemasszát vagy cukrosat veszünk.
Ötlet N 3: 2-3 evőkanálnyi rumos-narancslével meg is locsolhatjuk a kész tortát,akkor még finomabb lesz.
 Ősszel szeretek lehullott gesztenyéket gyűjteni, szép dísze a lakásnak egy tálcán elrendezve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése