2014. augusztus 12., kedd

Szőlős müzli aszalt szilvával és szederrel - Fitness reggeli



Szőlős müzli aszalt szilvával és szederrel – FITNESS REGGELI

Müzliket rendkívűl változatos módon állíthatunk össze magunknak. Lehet előre is bekeverni a száraz hozzávalókat, pl natúr kukoricapelyhet, lenmagot, szezámmagot, zabpelyhet és mindenféle magvakat a diótól kezdve a mogyoróig, kesudióig, amit csak szeretnénk. Aszalt gyümölcsöt is adhatunk hozzá.
Én jobban szeretem aznap reggel eldönteni, mihez lenne kedvem és ezért csak annyi magvat és pelyhet keverek össze, amennyit akkor reggelire megeszek. Kefír, joghurt, tej, friss gyümölcslé alaphoz adom és friss gyümölccsel jól megrakom. Az almát le szoktam reszelni. Menta, fahéj vagy méz is kerül a müzlibe. Ezek igazi laktató reggelik, sokáig nem vagyok éhes utána. Azért is szeretem az ilyen reggeliket, mert ha megmarad valamilyen gyümölcs, pl egy fél alma, vagy pár szem málna, azt kiválóan felhasználhatom. A pelyhek pedig igen gazdaságos áron kaphatóak, csak a diófélék és aszalt gyümölcsök kerülnek kicsit többe, de azokból úgyis kevés kell hozzá.

Amire szükségem lesz:
2 dl natúr joghurt, 1 fél narancs, 2 evőkanál natúr gabonapehely, pár szem szeder, 5 db aszalt szilva apróra vágva, jó pár szem szőlő, 1 evőkanál kókuszcsipsz, édesítőszer ízlés szerint (erithritol), 1 kiskanál méz

Így készítem:
A natúr joghurtot elkeverem a narancslével és az édesítőszerrel. Minden egyéb hozzávalót beleszórok és jóízűen megeszem.



Kókuszos-pirított mandulás müzli, és egy csipet Afrika - Fitness reggeli


KÓKUSZOS-PIRÍTOTT MANDULÁS FITNESS REGGELI

Imádjuk a kókuszt és az igazi, friss kókuszdió puha belseje és finom leve igazi csemege. Afrikában járva nem is szabad kihagyni. Európában ritkán jutunk hozzá, így meg kell elégednünk a dobozos kókusztejjel és a szárított kókusszal. A kókuszcsipsz nagyon finom csak úgy magában ropogtatni és házi müzlinkbe is tehetünk egy nagy kanállal. Mivel igen édesszájú vagyok, a müzliket meg szoktam édesíteni vagy valamilyen cukorpótlóval vagy mézzel.

Amire szükségem lesz:
2 dl kaukázusi kefír, 1 fél narancs, 2 evőkanál natúr gabonapehely, a nyár gyümölcseiből 1-1 db (szilva, sárgabarack, őszibarack), 1-2 evőkanál marék mandula , 2 evőkanál natúr kókusz csipsz, édesítőszer ízlés szerint (erithritol), csipet fahéj, 1 kiskanálnyi olívaolaj

Így készítem:
A narancs levét belefacsarom a kefírbe és megédesítem, annyira, amennyire szeretném. A gyümölcsöket pici kockára vágom. A mandulát pici olívaolajon megpirítom serpenyőben. Leitatom róla az olívaolajat és hagyom kihűlni. Minden hozzávalót beleszórok a kefírbe és meghintem fahéjjal.


 Kókuszcsipsz közelről

Kókuszcsipsz, stílusosan Afrikából származó tálban
A kókuszdió megpucolása nem könnyű feladat. Ez a férfi pár másodperc alatt felfutott a kókuszpálmára és lehozott egy kókuszdiót nekünk, majd virággal díszítve adta át. Kenya
Kókuszpálma, Kenya