Egyszerű és csábító csirkés fogásokat szedtem egy csokorba: némelyik igazán villámgyors. Bármelyiket teljesen kezdő is el tudja készíteni.
A fenti képen: Mézes-mustáros
csirkemell héjában sült krumplival: Narancslében pácolt csirkemellet nagyobb
kockákra vágom, sózom, olajon megpirítom mézzel, balzsamecettel és mustárral.
Amikor szépen megpirult, felöntöm főzőtejszínnel, megszórom kaporral és
újhagymával.
A kisebb krumplikat héjában
megfőzöm, majd bő olajban héjában megsütöm és fűszersóban megforgatom. Csípős
grillszószt kínálok a krumplihoz.
Csirke petrezselymes gombamártással: olajon aprított hagymával megpárolom a gombát, sózom, borsozom. Ha kész, pici étkezési keményítőt rászórok, felengedem tejszínnel és sok friss petrezselymet szórok bele.
Mézes csirke grillezett
padlizsánnal és paradicsomsalátával.
Csirkemell tejszínes mártással: a mézes-narancsos csirke tejszínnel van felengedve. A koktélparadicsom szépen mutat benne.
Egészben sült csirkemell kedvenc
babsalátánkkal.
Mézes-narancsos csirke
párolt spárgával, salátával.
Szerecsendiós-sajtos
krumplipüré sült csirkecombbal: a krumplipürét tejföllel, kockasajttal és
szerecsendióval teszem különlegesebbé.
Görög csirke sajtos rizzsel:
A főtt rizst még forróm összekeverem a kockasajttal. A csirkemellet csíkokra
vágom és olívaolajon megpirítom gyros fűszerrel.
Párolt brokkoli- és karfiolrózsákat kínálok mellé, fetát morzsolok rá. Paradicsomszeletekkel,
kaporral és petrezselyemmel díszítem.
Pirított csirkemell kockák csípős ajvárral és salátával. Az ajvárt készen is lehet kapni. Ez egy fenséges paprikás, padlizsános fokhagymás mártás.
Fokhagymás-sajtos csirke
zöldséges tésztával.
Rántott csirke párolt
cukkinivel, karfiollal és kaporral. A rántott csirkéhez a kisebb darabokra
vágott csirkemellet kiklopfolom, bepácolom narancslében és másnap rántom ki.
Finom, omlós lesz így.