2018. január 18., csütörtök

Csirkefogó

Egyszerű és csábító csirkés fogásokat szedtem egy csokorba: némelyik igazán villámgyors. Bármelyiket teljesen kezdő is el tudja készíteni. 

A fenti képen: Mézes-mustáros csirkemell héjában sült krumplival: Narancslében pácolt csirkemellet nagyobb kockákra vágom, sózom, olajon megpirítom mézzel, balzsamecettel és mustárral. Amikor szépen megpirult, felöntöm főzőtejszínnel, megszórom kaporral és újhagymával.
A kisebb krumplikat héjában megfőzöm, majd bő olajban héjában megsütöm és fűszersóban megforgatom. Csípős grillszószt kínálok a krumplihoz. 

Csirke petrezselymes gombamártással: olajon aprított hagymával megpárolom a gombát, sózom, borsozom. Ha kész, pici étkezési keményítőt rászórok, felengedem tejszínnel és sok friss petrezselymet szórok bele.

Mézes csirke grillezett padlizsánnal és paradicsomsalátával. 
Csirkemell tejszínes mártással: a mézes-narancsos csirke tejszínnel van felengedve. A koktélparadicsom szépen mutat benne.
Egészben sült csirkemell kedvenc babsalátánkkal.
Mézes-narancsos csirke párolt spárgával, salátával.
Szerecsendiós-sajtos krumplipüré sült csirkecombbal: a krumplipürét tejföllel, kockasajttal és szerecsendióval teszem különlegesebbé.

Görög csirke sajtos rizzsel: A főtt rizst még forróm összekeverem a kockasajttal. A csirkemellet csíkokra vágom és olívaolajon megpirítom gyros fűszerrel. Párolt brokkoli- és karfiolrózsákat kínálok mellé, fetát morzsolok rá. Paradicsomszeletekkel, kaporral és petrezselyemmel díszítem. 
Pirított csirkemell kockák csípős ajvárral és salátával. Az ajvárt készen is lehet kapni.  Ez egy fenséges paprikás, padlizsános fokhagymás mártás.
Fokhagymás-sajtos csirke zöldséges tésztával.
Rántott csirke párolt cukkinivel, karfiollal és kaporral. A rántott csirkéhez a kisebb darabokra vágott csirkemellet kiklopfolom, bepácolom narancslében és másnap rántom ki. Finom, omlós lesz így.