Igazán finom és ünnepies mákos pite cukor, zsiradék és búzaliszt nélkül.
Mákkrém: 20 dkg darált mák, 2
reszelt alma, egy nagy csipet fahéj, 3 ek eritrit, 3 tojás, fél narancs leve,
reszelt citromhéj
Tészta: 30 dkg
zabliszt és zabkorpa vegyesen, 3 ek eritrit, 2 dl kefír, 1 tojás, 1-1 csipet
szódabikarbóna és sütőpor, reszelt citromhéj vagy narancshéj
pár evőkanál meggylekvár (cukor nélkül)
Így készítem:
A mákkrém hozzávalóit összekeverem. A tésztát megfelezem, két kerek lappá nyújtom, megszurkálom. A kerek piteformába simítom az egyik felét, rákenem a lekvárt, rásimítom a mákos tölteléket és végül a másik kerek lapra nyújtott tésztát. 190 fokon sütöm.
A mákkrém hozzávalóit összekeverem. A tésztát megfelezem, két kerek lappá nyújtom, megszurkálom. A kerek piteformába simítom az egyik felét, rákenem a lekvárt, rásimítom a mákos tölteléket és végül a másik kerek lapra nyújtott tésztát. 190 fokon sütöm.
Mákos receptjeimből: