Diétázol és imádod
a tésztát? Itt a megoldás! Ez egy „szupertészta”, mert még az alacsony kalóriás
diétákba is beilleszthető, ezenkívül gyorsabban készül el, mint ahogy megírom
ezt a posztot. Hagyományos tésztákhoz képest majdnem 50%-al kevesebb kalóriát
tartalmaz.
Egy adagnyi (kb 140
gr) kész tésztához hozzávalók:
120 gr (vagy picit
több) tej (kókusztej) vagy víz, 1 tojás,
25 gr útifű maghéj, 3 gr só
Így készítem:
A tejet és tojást
összekeverem a sóval, majd az útifű maghéjjal. Picit megolajozott sütőpapírra
öntöm a keveréket, gyorsan dolgozva, hogy minél jobban elterüljön és vékonyabb
legyen. 160 fokon 10percig sütöm. Amikor kész, felcsavarom, vékony csigákra vágom.
Ennyi az egész.
Nagyon finom és természetesen
bármilyen raguval, mártással, szósszal ehetjük, ugyanúgy, mint a hagyományos
tésztákat: sajtmártással, fokhagymásan, sonkával-sajttal, bazsalikomos paradicsomszósszal
vagy diós vagy túrós tésztaként. Itt mákos tésztaként mutatom, mert ez az az
étel, amivel engem mindig le lehet venni a lábamról, különösen, ha még lekvár
is van rajta. Lásd egy korábbi posztomat:
Ennek az adagnak az
energiatartalma, kókusztejjel készítve: kb 150 kalória.
Mák energiatartalma
(kb 30 gr): 170 kalória
Mákos tészta: 320
kalória + 2 evőkanál cukormentes lekvár
Ezt a receptet még
évekkel ezelőtt Szafi oldalán találtam:
Cicuskánk élvezi a tavaszi
időt.