MEDVEHAGYMA SZÓSZ
Pirítósra, sült krumplihoz, sült húsokhoz, spagettihez mind
tökéletesen alkalmas. Annyira finom, hogy elég nehéz megállni, hogy az ember ne
egye meg csak úgy, magában, azon nyomban.
Amire szükségem lesz:
2,5 dl étolaj vagy
olívaolaj, 10 dkg pirított mandula, egy csomag medvehagyma, só, bors
Túl sok tennivalónk nincsen vele. A mandulát megpirítom, és minden
hozzávalót az aprítóba teszek. Erős zöld színű, csillogó szósz lesz, kicsit
fokhagyma-illatú.
Ötlet N 1: sajttal keverve adjuk a spagettihez, pl reszelt
parmezánnal
Ötlet N 2: ez a szósz testvére az olasz pesto-nak, amit ők
fenyőmaggal, olívaolajjal, bazsalikommal és parmezánnal készítenek, és
medvehagyma helyett fokhagymát adnak hozzá
Ötlet N 3: másik változat lehet a petrezselyem-mandula-zúzott-fokhagyma-olaj
keverék