SAJTFELFÚJT
Hihetetlenül
finom és rendkívűl könnyen elkészíthető ez a sajtfelfújt. Ha lepénynek sütöm,
háromszögekre vágom és valamilyen tejfölös mártást kínálok hozzá. Ha
tortaformában sütöm, akkor gyönyörű körete lehet bármilyen húsfélének. Nagyon
finom csak úgy magában is megenni.
Amire szükségem
lesz:
8 dkg
margarin, 8 dkg liszt, 2,5 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, 4 tojás, só, bors,
szerecsendió
Így
készítem:
Szétválasztom
a tojásokat és a fehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval. A margarint
felolvasztom egy lábosban és amikor megolvadt, beleszórom a lisztet, majd pár
perc után, amikor a hőtől sercegni kezd a liszt, a tejjel felöntöm, csomómentesre elkeverem. Leveszem a platniról és
beleszórom a reszelt sajtot, majd a 4 tojás sárgáját egyenként beleengedem,
sózom, borsozom, szerecsendiót is teszek bele. A végén belekeverem a
tojásfehérje habot is. Vagy kerek tortaformában, vagy nagy tepsiben 200 fokon
sütöm, amíg szép aranyszínű nem lesz a teteje. Ha nagy tepsiben sütöm,
vékonyabb lesz és hamarabb sül meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése