2014. április 8., kedd

Sajtfelfújt



SAJTFELFÚJT

Hihetetlenül finom és rendkívűl könnyen elkészíthető ez a sajtfelfújt. Ha lepénynek sütöm, háromszögekre vágom és valamilyen tejfölös mártást kínálok hozzá. Ha tortaformában sütöm, akkor gyönyörű körete lehet bármilyen húsfélének. Nagyon finom csak úgy magában is megenni.

Amire szükségem lesz:

8 dkg margarin, 8 dkg liszt, 2,5 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, 4 tojás, só, bors, szerecsendió

Így készítem:

Szétválasztom a tojásokat és a fehérjéket kemény habbá verem egy csipet sóval. A margarint felolvasztom egy lábosban és amikor megolvadt, beleszórom a lisztet, majd pár perc után, amikor a hőtől sercegni kezd a liszt, a tejjel felöntöm, csomómentesre elkeverem. Leveszem a platniról és beleszórom a reszelt sajtot, majd a 4 tojás sárgáját egyenként beleengedem, sózom, borsozom, szerecsendiót is teszek bele. A végén belekeverem a tojásfehérje habot is. Vagy kerek tortaformában, vagy nagy tepsiben 200 fokon sütöm, amíg szép aranyszínű nem lesz a teteje. Ha nagy tepsiben sütöm, vékonyabb lesz és hamarabb sül meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése