Zsenge kelkáposztából, köménymagosan, friss tejföllel készül ez a könnyű, de mégis laktató, krémes főzelék. Nagyon szeretem.
Amire szükségem lesz:
70 dkg kelkáposzta, fél kg krumpli, 1
evőkanál köménymag, 8 dl víz, 4 dl tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1
evőkanál liszt, só, fehérbors
Így készítem:
Elkeverem a tejfölt a liszttel és a
keményítővel, félrerakom. A kelkáposzta szép zsenge részeit csíkokra vágom, a
torzsáját és a külső erősebb leveleket nem használom fel. A krumplit
meghámozom, felszeletelem. Lábosba teszem a káposztát, rá a krumplit és megszórom
köménymaggal, sóval, borssal. Felöntöm 8 dl vízzel és fedő alatt előbb
felforralom, majd lejjebb veszem a hőt és egy kicsit félrehúzom a fedőt. 10-15
perc után belekeverem a lisztes tejfölt és lezárom a hőt, félrehúzom a lábost, fedő alatt hagyom. Ez egy könnyű, finom, krémes főzelék.
Egy tojásból készült rántottával vagy fasírttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése