2014. április 8., kedd

Kelkáposztafőzelék



Zsenge kelkáposztából, köménymagosan, friss tejföllel készül ez a könnyű, de mégis laktató, krémes főzelék. Nagyon szeretem.

Amire szükségem lesz:

70 dkg kelkáposzta, fél kg krumpli, 1 evőkanál köménymag, 8 dl víz, 4 dl tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál liszt, só, fehérbors

Így készítem:

Elkeverem a tejfölt a liszttel és a keményítővel, félrerakom. A kelkáposzta szép zsenge részeit csíkokra vágom, a torzsáját és a külső erősebb leveleket nem használom fel. A krumplit meghámozom, felszeletelem. Lábosba teszem a káposztát, rá a krumplit és megszórom köménymaggal, sóval, borssal. Felöntöm 8 dl vízzel és fedő alatt előbb felforralom, majd lejjebb veszem a hőt és egy kicsit félrehúzom a fedőt. 10-15 perc után belekeverem a lisztes tejfölt és lezárom a hőt, félrehúzom a lábost, fedő alatt hagyom. Ez egy könnyű, finom, krémes főzelék.
Egy tojásból készült rántottával vagy fasírttal tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése