2014. április 14., hétfő

Cukormentes csokihab, azaz a Star Wars torta krémje



CUKORMENTES CSOKIHAB, AZAZ  A STAR WARS TORTA KRÉMJE

Ez a "csupacsokihab" teljesen cukormentes, ezért cukorbetegek, diétázók kedvence lehet. A hab sokféleképpen használható. Lehet tortakrém, cukormentes piskótalapok között. Tölthetjük vele a képviselőfánkot. Cukormentes kakaóporral megszórva a csokihabot magában is tálalhatjuk.

Amire szükségem lesz:

4 tojássárgája, 10 ek eritrit, 200 gr cukormentes étcsokoládé, 2 dl habtejszín

Így készítem:

Felverem a tejszínt szép fényes habbá és a hűtőbe teszem. Az étcsokoládét apróra vágom és vízgőz felett megolvasztom. A tojások sárgáját az eritrittel vízgőz felett forróra felmelegítem, és közben kavargatom folyamatosan. Amikor teljesen forró, leveszem a vízgőzről és habverővel kihűlésig habbá verem. Selymes sárga tojáshab lesz. 2-3 evőkanálnyi tejszínhabot belekavarok, majd, a már kihűlt, de még folyós étcsokoládét belecsurgatom, habverővel elkeverem. Végül fakanállal belekeverem a maradék tejszínhabot, vigyázva, nehogy összetörjem a habot, hadd maradjon benne minél több levegő. Hűtőben tartom felhasználásig.
Csokihabként 6 részre osztva, személyenként 325 kalóriás desszertet kapunk.











Sült paradicsomos tészta



SÜLT PARADICSOMOS TÉSZTA

Valami varázslat történik a paradicsomszeletekkel és a petrezselyemmel, ha tepsiben sütjük őket. Ez egy egyszerű olasz étel, gyors és nagyon finom. Alig kell hozzá valami.

Amire szükségem lesz:

kb fél kiló paradicsom, egy csokor petrezselyem, 7-8 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, 40 dkg bármilyen  tészta

Így készítem:

A paradicsomokat keresztbe szeletelem fel, mert így nagyon szépen mutat és jobban is egyben marad sütés közben. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egy evőkanálnyi olívalolajat locsolok, szépen egymás mellé ráteszem a felszeletelt paradicsomokat.  A fokhagymákat  felszeletelem és a paradicsomok közé teszem. Megszórom az egészet petrezselyemlevéllel, sózom, borsozom. Sütőben 250 fokon sütöm. A paradicsomok megpirulnak kicsit, a fokhagymák pedig krémszínűek lesznek. 
A megfőtt tésztára palacsintasütő lapáttal szépen ráteszem a paradicsomokat, a ropogós fokhagymákat és a megsült petrezselyemleveleket.