Ez egy szép étel és nem nagy fáradtság elkészíteni: a
sós, fokhagymás palacsintákba sajtos, csirkés, gombás tölteléket csomagolok és tepsiben sajttal
megsütöm. Spenót, sonka, maradék sült hús, spagettire való mártás is finom
benne. Meleg vacsoraként magában kínálom, vagy ebédre főételként körettel, mártással esetleg. Ebből az adagból 6-7 db vastagabb palacsinta lesz.
Amire szükségem lesz:
A palacsintához: 2 db tojás, 15 dkg liszt, só, 3 dl
tej, 1 dl víz, 1 kiskanál olaj, 3-4
zúzott fokhagyma gerezd, egy kis csokor petrezselyem apróra vágva, só, bors + kevés olaj a sütéshez
A sajtos töltelékhez: kb 10 dkg reszelt sajt + 1 ek tejföl
+ egy csipet szerecsendió, vagy lapkasajt
A gombáshoz: olajon apróra vágott hagymával párolt 6-7 szem gomba, pár kocka piros húsú paprikával + 1 db kockasajt
A csirkéshez: fél csirkemell kockára vágva
grillfűszerrel, egy kiskanál mézzel megpirítva + 1 db kockasajt
A tetejére: reszelt sajt vagy sajtkrém
Így készítem:
A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot
verek. Az összes hozzávalót összekeverem és beleforgatom a habot, majd a hűtőbe
teszem egy éjszakára vagy jó pár órára. Serpenyőben palacsintákat sütök belőle.
Megtöltöm a választott töltelékkel, úgy, mintha
töltött káposzta lenne, vagyis behajtom a palacsinták széleit, hogy ne follyon
ki a sajt. A tetejére egy marék reszellt sajtot szórok, vagy tejföllel elkevert
krémsajtot. Szép aranyszínűre sütöm kb 190 fokon, sütőben.
Csirkehúsos-gombás változat.
Csípős csicseriborsó curryvel, párolt rizzsel, háromszög alakra vágva.