2018. február 20., kedd

Fokhagymás palacsinta


Ez egy szép étel és nem nagy fáradtság elkészíteni: a sós, fokhagymás palacsintákba sajtos, csirkés, gombás tölteléket csomagolok és tepsiben sajttal megsütöm. Spenót, sonka, maradék sült hús, spagettire való mártás is finom benne. Meleg vacsoraként magában kínálom, vagy ebédre főételként körettel, mártással esetleg. Ebből az adagból 6-7 db vastagabb palacsinta lesz.

Amire szükségem lesz:

A palacsintához: 2 db tojás, 15 dkg liszt, só, 3 dl tej, 1 dl víz,  1 kiskanál olaj, 3-4 zúzott fokhagyma gerezd, egy kis csokor petrezselyem apróra vágva, só, bors  + kevés olaj a sütéshez
A sajtos töltelékhez: kb 10 dkg reszelt sajt + 1 ek tejföl + egy csipet szerecsendió, vagy lapkasajt
A gombáshoz: olajon apróra vágott hagymával párolt  6-7 szem gomba,  pár kocka piros húsú paprikával + 1 db kockasajt
A csirkéshez: fél csirkemell kockára vágva grillfűszerrel, egy kiskanál mézzel megpirítva + 1 db kockasajt
A tetejére: reszelt sajt vagy sajtkrém

Így készítem:

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verek. Az összes hozzávalót összekeverem és beleforgatom a habot, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára vagy jó pár órára. Serpenyőben palacsintákat sütök belőle.
Megtöltöm a választott töltelékkel, úgy, mintha töltött káposzta lenne, vagyis behajtom a palacsinták széleit, hogy ne follyon ki a sajt. A tetejére egy marék reszellt sajtot szórok, vagy tejföllel elkevert krémsajtot. Szép aranyszínűre sütöm kb 190 fokon, sütőben.









Csirkehúsos-gombás változat. 




Csípős csicseriborsó curryvel, párolt rizzsel, háromszög alakra vágva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése