Egy kis harapnivaló egy pohár borhoz vagy sörhöz.
Amire
szükségem lesz:
A
tésztához: 50 dkg liszt, 24 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt,
1 teáskanál só
A
töltelékhez: 3-4 db hagyma (lehet vörös-, vagy lilahagyma, vagy újhagyma is),
30-40 dkg gomba, só,bors, olaj
Az
öntethez: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 3 dl tej, 8 ek tejföl, 10 dkg reszelt sajt, egy
csokor petrezselyem, 1 csipet szerecsendió, fél kávéskanál só (illetve ízlés
szerint), bors
A
tetejére: egy nagy marék reszelt sajt
Így
készítem:
A
hagymát sóval, borssal kevés olajon megpárolom. Külön megpárolom a gombát is,
olajon, 1 apróra vágott hagymával vagy kevés újhagymával,sóval, borssal, hagyom kihűlni. Ebben a receptben nagy, téglalap alakú
tepsit használok, de a tésztával és a töltelékkel tulajdonképpen úgy járok el, mint
a kukoricás-brokkolis pite receptjében. Az a különbség, hogy a nagy tepsihez téglalap alakúra nyújtom a tésztát,majd az egyik felére a hagymát, a másikra pedig a gombát simítom. Ez a pite vékonyabb lesz majd,mint a
brokkolis-kukoricás.