2016. április 18., hétfő

Hagymás-paradicsomos quiche

 


Tönkölybúzaliszttel és zabliszttel készült ez a pite egy szép vacsora részeként. 

Amire szükségem lesz:

A tésztához: 12,5 dkg tönkölybúzaliszt, 12,5 dkg zabliszt, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 8 dkg reszelt trappista sajt, 1 fél teáskanál só (illetve ízlés szerint)
A töltelékhez: 2 db hagyma (lehet vörös-, vagy lilahagyma, vagy újhagyma is), só,bors, 2-3 db paradicsom, olaj
Az öntethez: 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, 4 ek tejföl, 7-8 dkg reszelt sajt, egy csokor petrezselyem, 1 csipet szerecsendió, fél kávéskanál só (illetve ízlés szerint), bors
A tetejére: egy nagy marék reszelt sajt

Így készítem: 
A hagymát sóval borssal megpárolom, hagyom hűlni. Felszeletelem a paradicsomot. A továbbiakban, mivel ez az eredeti recept tönköly- és zabliszt változata, mind a tésztával, mind a töltelékkel úgy járok el, mint a brokkolis-kukoricás quiche esetében:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése