2016. április 18., hétfő

Hagymás lepény és gombás lepény


Egy kis harapnivaló egy pohár borhoz vagy sörhöz. 

Amire szükségem lesz:

A tésztához: 50 dkg liszt, 24 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 1 teáskanál só
A töltelékhez: 3-4 db hagyma (lehet vörös-, vagy lilahagyma, vagy újhagyma is), 30-40 dkg gomba, só,bors, olaj
Az öntethez: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 3 dl tej, 8 ek tejföl, 10 dkg reszelt sajt, egy csokor petrezselyem, 1 csipet szerecsendió, fél kávéskanál só (illetve ízlés szerint), bors
A tetejére: egy nagy marék reszelt sajt

Így készítem:

A hagymát sóval, borssal kevés olajon megpárolom. Külön megpárolom a gombát is, olajon, 1 apróra vágott hagymával vagy kevés újhagymával,sóval, borssal, hagyom kihűlni. Ebben a receptben nagy, téglalap alakú tepsit használok, de a tésztával és a töltelékkel tulajdonképpen úgy járok el, mint a kukoricás-brokkolis pite receptjében. Az a különbség, hogy a nagy tepsihez téglalap alakúra nyújtom a tésztát,majd az egyik felére a hagymát, a másikra pedig a gombát simítom. Ez a pite vékonyabb lesz majd,mint a brokkolis-kukoricás.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése