Illatos,
édes eper adja a pite lelkét. Igen kevés hozzávalóból, cukor, vaj, fehérliszt
nélkül sütöttem. A tavasz, a nyár bármely friss gyümölcsével, pl. őszibarackkal,
sárgabarackkal, málnával is készülhet. Az ilyen könnyű, puha tésztájú
gyümölcsös piték szépen tálalhatóak citromos-narancsos édes tejföllel vagy
fagylalttal.
Amire
szükségem lesz:
25
dkg eper kisebb kockákra vágva, 25 dkg kefír, 2 tojás, 14 dkg zabliszt , 6 ek eritrit, vanília, reszelt citromhéj, egy csipet
szódabikarbóna, egy csipet sütőpor
26
cm átmérőjű piteforma
Így
készítem:
A hozzávalókat
összekeverem és sütőpapírral bélelt formában megsütöm 200 fokon,amíg a teteje
meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése