2014. augusztus 4., hétfő

Zabpehely kesudióval és gyümölcsökkel - Fitness reggeli


Zabpehely kesudióval és gyümölcsökkel - Fitness reggeli

A zabpehely mézzel, forró vízzel vagy tejjel elkeverve finom puha lesz és laktató. Télen különösen fahéjjal és reszelt almával szeretem. Kicsit hagyom állni, de sokszor azon nyomban forrón eszem. Ez egy nyári zabpehely-reggeli ropogós magvakkal és a friss gyümölcsökkel.

Amire szükségem lesz:
2 evőkanál zabpehely, két csipet őrölt fahéj, 2-3 sárgabarack, 4-5 szem áfonya, 2 db szilva, pár szem kesudió és dió, 1 kiskanál szezámmag és lenmag, 2 dl kaukázusi kefír, fél citrom vagy narancs leve, édesítőszer ízlés szerint

Így készítem:
A sárgabarackot és a szilvát kisebb darabokra vágom. A zabpehelyre épp annyi forró vizet öntök, amit magába szív és elkeverem a fahéjjal. Másodpercek alatt puha lesz. A kefírbe facsarom a citromlevet és beleteszek annyi édesítőszert, amennyit szeretnék. Ráöntöm a zabpehelyre és beleszórom gyümölcsöket és a magvakat.