Zabpehely kesudióval és gyümölcsökkel - Fitness reggeli
A zabpehely mézzel, forró vízzel vagy tejjel elkeverve finom puha
lesz és laktató. Télen különösen fahéjjal és reszelt almával szeretem. Kicsit
hagyom állni, de sokszor azon nyomban forrón eszem. Ez egy nyári
zabpehely-reggeli ropogós magvakkal és a friss gyümölcsökkel.
Amire szükségem lesz:
2 evőkanál zabpehely, két csipet őrölt fahéj, 2-3 sárgabarack, 4-5
szem áfonya, 2 db szilva, pár szem kesudió és dió, 1 kiskanál szezámmag és
lenmag, 2 dl kaukázusi kefír, fél citrom vagy narancs leve, édesítőszer ízlés
szerint
Így készítem:
A sárgabarackot és a szilvát kisebb darabokra vágom. A zabpehelyre
épp annyi forró vizet öntök, amit magába szív és elkeverem a fahéjjal.
Másodpercek alatt puha lesz. A kefírbe facsarom a citromlevet és beleteszek
annyi édesítőszert, amennyit szeretnék. Ráöntöm a zabpehelyre és beleszórom
gyümölcsöket és a magvakat.