A tűzpiros eper az egyik leggyönyörűbb gyümölcs a világon, a gyümölcsök igazi királynője. Szuperétel, mert alacsony a kalóriája (10 dkg-ban 35 kalória), lédús, teli van vitaminnal, ráadásul a szerelem gyümölcse is vágyfokozó hatása miatt. Klasszikus és elegáns párosítás az eper pezsgővel, vagy eper csokoládéval. Az epres madártej, tiramisu vagy palacsinta csodálatosan finom és friss eperszemekkel szépen lehet tortát díszíteni is.
Itt lehet például
olvasni az eper gyógyító hatásairól:
„A szív formájú,
zamatos eper évszázadok óta a tisztaság, a szenvedély és a gyógyítás szimbóluma.
Nem véletlenül, hiszen tápanyagban kiemelkedően gazdag. C-vitaminból többet
tartalmaz, mint a citrom vagy a narancs…”
Epreskertben jártam és egy kosárba szedtem epres fényképeimet és epres receptjeimet a blogról:
Epres müzli friss narancslével, reszelt almával, banánkarikákkal, ropogós dióval.
Epres tiramisu.
Eperkrém torta az egyik lányom 10. születésnapjára.
Eperkrém torta csokoládéba mártott eprekkel.
Nutellakrémes torta eperrel.
Citromos daratorta eperrel és vaníliafagylalttal.
Karamellizált eper és banán.
Tejszínhabos, porcukros eper. Csak úgy.
Ajándék csokoládétorta aranycukorral és eperszemekkel.
Eperkrémes palacsinta.
Epres tiramisu mandulagrillázzsal.
Epres madártej.
Túrós sütemény friss eperrel és gyors eperlekvárral.
Zabpalacsinta eperrel és mákkal.
Epres-málnás zabkása.
Eperhab.
A nyár ajándékai a piacról.