Tokaji borhabhoz
felverek egy jó adag tejszínhabot, belekeverek mascarpone krémsajtot, édesítem,
vaníliával fűszerezem, és lassan sok tokaji aszút adagolok hozzá. Annyit,
amennyit csak felvesz. Üvegtálba simítom, málnával és amaretti keksszel
díszítem.
2020. november 14., szombat
Tokaji borhab
Ribizlis gofri
Ribizlis gofri
Gyors, diétás gofrink sem cukrot, sem fehérlisztet nem tartalmaz. Mákkal, cukormentes sárgabaracklekvárral ettük.
Hozzávalók:1 tojás, 3 ek kefír, 3 ek zabkorpa, édesítő ízlés szerint,egy csipet sütőpor, vanília, kevés reszelt citromhéj,1 marékribizli
Így készítem:A hozzávalókat összekeverem és hagyom állni 10 percet, majd hagyományos módon gofrikat sütök belőle a gofrisütőben.
Diétás túrós-sajtos pogácsa
Diétás túrós-sajtos
pogácsa
Kívül ropogós,
belül puha pogácsa, csökkentett szénhidráttartalommal.
Pogácsa alaptészta:
1 tojás, 25 dkg túró,25 dkg kefír, 25 dkg zabkorpa és csökkentett szénhidráttartalmú
liszt vegyesen, 1 kis kk só, egy jó nagy csipet szódabikarbóna
Tetejére: reszelt
sajt, tojás sárgája, köménymag
Esetleg
ízesítésnek: pirospaprika vagy bazsalikom
Összegyúrom a
tésztát és szaggatom hagyományos módon, majd a tojássárgával megkenem, sajttal
megszóróm.
Lehet valamilyen
fűszerrel is készíteni, például pirospaprikával vagy bazsalikommal összegyúrni
a tésztát és úgy kiszaggatni, sütni.
Citromkenyér
Citromkenyér
Ez a keverem-kavarom sütemény citromsárga színével, friss, citrusos illatával maga a fény, napsütés,
jókedv. Egy bögre forró tejeskávéhoz kitűnő, de akár habos citromkrémes torta
piskótája is lehet. Cukormentes, így diétába is illeszthető.
Amire
szükségem lesz:
2 tojás,
6 ek kefír, kb. 10 ek zabkorpa vagy zabpehely, 2 nagy citrom leve és reszelt héja,
1-1 nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna, folyékony édesítő ízlés szerint, pár
csepp vanília aroma, 1 csipet só
tetejére:
1 citrom leve
Így
készítem:
A tészta
hozzávalóit összekeverem, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntöm. 200
fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. A forró süteményre ráfacsarom 1citrom
levét.
Málnás túrópite
Ez a könnyű, málnás sütemény minden diétába tökéletesen beleilleszthető és ellenállhatatlanul finom. Amire szükségem lesz:
A
tésztához: 25 dkg túró, 12 dkg zabliszt és zabkorpa vegyesen, 5 ek
mandulatej vagy kefír, 3 tojás, 1 narancs leve és reszelt héja, fél citrom leve, 1-1
nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna, folyékony édesítő ízlés szerint, pár
csepp vanília aroma
15 dkg
málna
Így
készítem:
A tészta
hozzávalóit összekeverem, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, majd
rászórom a málnát. 200 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.