Citromkenyér
Ez a keverem-kavarom sütemény citromsárga színével, friss, citrusos illatával maga a fény, napsütés,
jókedv. Egy bögre forró tejeskávéhoz kitűnő, de akár habos citromkrémes torta
piskótája is lehet. Cukormentes, így diétába is illeszthető.
Amire
szükségem lesz:
2 tojás,
6 ek kefír, kb. 10 ek zabkorpa vagy zabpehely, 2 nagy citrom leve és reszelt héja,
1-1 nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna, folyékony édesítő ízlés szerint, pár
csepp vanília aroma, 1 csipet só
tetejére:
1 citrom leve
Így
készítem:
A tészta
hozzávalóit összekeverem, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntöm. 200
fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. A forró süteményre ráfacsarom 1citrom
levét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése