2020. november 14., szombat

Citromkenyér


Citromkenyér

Ez a keverem-kavarom sütemény citromsárga színével, friss, citrusos illatával maga a fény, napsütés, jókedv. Egy bögre forró tejeskávéhoz kitűnő, de akár habos citromkrémes torta piskótája is lehet. Cukormentes, így diétába is illeszthető.

Amire szükségem lesz:

2 tojás, 6 ek kefír, kb. 10 ek zabkorpa vagy zabpehely, 2 nagy citrom leve és reszelt héja, 1-1 nagyobb csipet sütőpor és szódabikarbóna, folyékony édesítő ízlés szerint, pár csepp vanília aroma, 1 csipet só

tetejére: 1 citrom leve

Így készítem:

A tészta hozzávalóit összekeverem, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntöm. 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. A forró süteményre ráfacsarom 1citrom levét.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése