Fagyasztott banánszeleteket, pici friss narancslével vagy citromlével az aprítógépben összeturmixolunk és megédesítjük folyékony süssina édesítővel és már készen is van a friss banánfagylalt. Nagyon finom pár evőkanál túróval, kefírrel is. Pár szem fagyasztott áfonya, szeder szép lilás színt adhat neki. Mangótól, maracujától narancssárga lesz. Ezeknek a friss fagylaltoknak mindig a banán az alapja, mert nagyon szép, krémes-fényes lesz tőle. Ha megmarad egy-egy banán, tegyük be a fagyasztóba szeletekre vágva és bármikor felhasználhatjuk a fagyinkhoz. Ha több kefírt adunk hozzá, akkor egy selymes-édes gyümölcskrémet kapunk. A banános fagyi nagyon finom nemcsak magában, hanem forró pitékhez is.
Több kefírrel olyan lesz, mint az olvadt fagylalt. Nagyon finom.
Maracujás-mangós banánfagyi.