Rozi kedvenc sült csirkéje
Legkisebbik lányomat bármikor le lehet venni a lábáról egy kis sült
csirkével. Egy kicsit úgy van ő evvel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Ezt a
mézes-mustáros-narancsos receptet szeretettel nyújtom át itt mindenkinek, aki
szintén szereti a sült csirkét.
Amire szükségem lesz:
6 db csirkecomb, 1 nagy narancs kifacsart leve és kockákra vágott
héja, 1 evőkanál mustár, egy evőkanál méz, esetleg balzsamecet, sült hús
zsírja, vagy olaj, só, fehérbors
Ahogy készítem:
Megsózom és megborsozom a csirkecombokat, serpenyőben a sült hús
zsírját felolvasztom, kevés olajat is hozzáöntök és beleteszem a
csirkecombokat. Összekeverem a mustárt, a mézet a narancslét, hozzáadom a csirkehúshoz
és a kockákra vágott narancshéjjal is megszórom. Fedő alatt párolom közepes
lángon. Amikor már majdnem teljesen elfőtte a levét, leveszem a fedőt és jól
megpirítom a combok mindegyik oldalát egyenletesen.