2014. április 3., csütörtök

Tökfőzelék




Kapros, tejfölös, könnyű, krémes nyári főzelék.  Hihetetlen, de 15 perc alatt elkészül.

Amire szükségem lesz:

1 közepes tök (kb 1 kg), egy jó nagy csokor kapor, max 1,5 dl víz, só, 4 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Ahogy készítem:

A tejföllel elkeverem a lisztet és az étkezési keményítőt. A tököt meghámozom és nem legyalulom, hanem nagyobb kockákra vágom. Lábosban vízzel, apróra vágott kaporral kb 5-7 perc alatt puhára főzöm, fedő alatt, igazából épp, hogy egyet forr és kész is. Lezárom alatta a hőt, félrehúzom, belekeverem a tejfölt és fedő alatt hagyom állni 5 percet. Ha nagyon besűrűsödne, tálalás előtt még egy kevés tejfölt keverek hozzá.
Kaporral megszórva, tükörtojással tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése