Kapros, tejfölös, könnyű, krémes nyári főzelék. Hihetetlen, de 15 perc alatt elkészül.
Amire szükségem lesz:
1 közepes tök (kb 1 kg), egy jó nagy csokor kapor, max 1,5 dl víz,
só, 4 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Ahogy készítem:
A tejföllel elkeverem a lisztet és az étkezési keményítőt. A tököt
meghámozom és nem legyalulom, hanem nagyobb kockákra vágom. Lábosban vízzel, apróra vágott kaporral kb 5-7
perc alatt puhára főzöm, fedő alatt, igazából épp, hogy egyet forr és kész is. Lezárom alatta a hőt, félrehúzom, belekeverem
a tejfölt és fedő alatt hagyom állni 5 percet. Ha nagyon besűrűsödne, tálalás
előtt még egy kevés tejfölt keverek hozzá.
Kaporral megszórva, tükörtojással tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése