2017. december 5., kedd

Töltött paprika



Lányaim nagy kedvence ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel.

Amire szükségem lesz:
8-10 db vékonyabb héjú paprika kicsumázva
Töltelék: 50 dkg darált pulykahús, 12-15 dkg rizs, 1 tojás, 4 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, 1 ek pirospaprika, 1 fej hagyma, kevés olaj.
Paradicsomszósz:1 liter paradicsomlé, egy csokor zellerzöld, negyed zellergumó nagyobb kockákra vágva, só, édesítőszer

Így készítem:
A rizst felforralom pici sóval és fedő alatt hagyom állni pár percet, majd leszűröm és hagyom teljesen kihűlni. A hagymát apróra vágva kevés olajon megfonnyasztom, kihűtöm. A töltelék összes hozzávalóját összegyúrom és beletöltöm a paprikákba. Vigyázok, hogy ne legyenek a paprikák nagyon ducik, nehogy később főzés közben kirepedjenek. A maradék töltelékből kis gombócokat formázok.A paradicsomlét sózom, pici édesítőt teszek bele és beleteszem a zellerzöldet és a meghámozott, kockákra vágott zellert. Szépen belehelyezem a megtöltött paprikákat és a gombócokat és lassú tűzön készre főzöm. Mivel a rizst azért előfőzve teszem a töltelékbe, sokkal hamarabb megfő a töltött paprikám. Jó étvágyat!