Lányaim nagy kedvence ez az egyszerűen és gyorsan
elkészíthető étel.
Amire szükségem lesz:
8-10 db vékonyabb héjú paprika kicsumázva
Töltelék: 50 dkg darált pulykahús, 12-15 dkg rizs, 1
tojás, 4 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, 1 ek pirospaprika, 1 fej hagyma,
kevés olaj.
Paradicsomszósz:1 liter paradicsomlé, egy csokor
zellerzöld, negyed zellergumó nagyobb kockákra vágva, só, édesítőszer
Így készítem:
A rizst felforralom pici sóval és fedő alatt hagyom
állni pár percet, majd leszűröm és hagyom teljesen kihűlni. A hagymát apróra
vágva kevés olajon megfonnyasztom, kihűtöm. A töltelék összes hozzávalóját
összegyúrom és beletöltöm a paprikákba. Vigyázok, hogy ne legyenek a paprikák
nagyon ducik, nehogy később főzés közben kirepedjenek. A maradék töltelékből
kis gombócokat formázok.A paradicsomlét sózom, pici édesítőt teszek bele és
beleteszem a zellerzöldet és a meghámozott, kockákra vágott zellert. Szépen
belehelyezem a megtöltött paprikákat és a gombócokat és lassú tűzön készre
főzöm. Mivel a rizst azért előfőzve teszem a töltelékbe, sokkal hamarabb megfő
a töltött paprikám. Jó étvágyat!