2017. december 10., vasárnap

Túrópizza

Ez egy igazi sikerrecept: gyors és meglepően finom. Mivel nem kelesztett tésztával dolgozunk, egyrészt jóval gyorsabban elkészül, mint a hagyományos pizza, másrészt a kalória tartalma jóval kevesebb lesz. Viszont az íze ugyanolyan lesz és bármit tehetünk rá, úgy, ahogy a hagyományos pizzáknál. Ez itt egy sajtos-cukkinis variáció.

Amire szükségem lesz:

A tésztához: 250 gr túró, 1tojás,60 gr zabliszt, 60 gr zabkorpa, 60 gr kefír,1ek étolaj, 2-3 zúzott fokhagyma gerezd 1-1 csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1 kiskanál bazsalikom, só,bors ízlés szerint

A paradicsomszószhoz: 1 aprított hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kis kockákra vágott cukkini, 4dl paradicsomszósz, 2 ek tejszín, 1 kiskanál bazsalikom, 1 csipet oregánó, só, bors ízlés szerint, 1 kiskanál olaj
A tetejére: 10 dkg reszelt light trappista sajt

Így készítem:

A hozzávalókat összegyúrom, pihentetem. A szószhoz olajon a hagymákat a cukkinivel megpárolom, felöntöm a paradicsomszósszal, fűszerezem, majd lassú tűzön összefőzöm. Kb 20 perc múlva 2 dl tejszínnel még átforralom és félreteszem hűlni.
A tésztát kerek lappá nyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben elősütöm, kb 200 fokon kb 10 percig. Ráöntöm a bazsalikomos szószt és reszelt light trappistával megszórom, majd készre sütöm.

                                               Elősütés után

Kedvenc manócskám.

Túrópalacsinta

A legfinomabb túrópalacsinta, amit valaha is ettem életemben! Ropogós a széle, finom citromos-vaníliás ízű, laktató és ráadásul egy diétás változat. Lassú tűzön sütöm, mert vastagabb, mint a klasszikus palacsintáink. Ebből a mennyiségből 6 db közepes méretű palacsinta lesz. Cukormentes házi baracklekvárral, fahéjas dióval vagy mákkal szeretem a legjobban, eritrittel édesítve.

Amire szükségem lesz:
25 dkg túró, 8-9 dkg zabkorpa és zabliszt vegyesen, 2 tojás, 2 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna, édesítő, vanília

Így készítem:
Összekeverem a hozzávalókat és fél órát állni hagyom. Utána hagyományos módon sütöm a palacsintákat. Lassú tűzön szépen átsül és könnyű megfordítani is.