Amire szükségem lesz:
A tésztához: 250 gr
túró, 1tojás,60 gr zabliszt, 60 gr zabkorpa, 60 gr kefír,1ek étolaj, 2-3 zúzott
fokhagyma gerezd 1-1 csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1 kiskanál bazsalikom,
só,bors ízlés szerint
A
paradicsomszószhoz: 1 aprított hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kis
kockákra vágott cukkini, 4dl paradicsomszósz, 2 ek tejszín, 1 kiskanál
bazsalikom, 1 csipet oregánó, só, bors ízlés szerint, 1 kiskanál olaj
A tetejére: 10 dkg
reszelt light trappista sajt
Így készítem:
A hozzávalókat
összegyúrom, pihentetem. A szószhoz olajon a hagymákat a cukkinivel megpárolom,
felöntöm a paradicsomszósszal, fűszerezem, majd lassú tűzön összefőzöm. Kb 20
perc múlva 2 dl tejszínnel még átforralom és félreteszem hűlni.
A tésztát kerek
lappá nyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben elősütöm, kb 200 fokon kb 10
percig. Ráöntöm a bazsalikomos szószt és reszelt light trappistával megszórom,
majd készre sütöm.
Elősütés után