A legfinomabb
túrópalacsinta, amit valaha is ettem életemben! Ropogós a széle, finom citromos-vaníliás
ízű, laktató és ráadásul egy diétás változat. Lassú tűzön sütöm, mert
vastagabb, mint a klasszikus palacsintáink. Ebből a mennyiségből 6 db közepes
méretű palacsinta lesz. Cukormentes házi baracklekvárral, fahéjas dióval vagy
mákkal szeretem a legjobban, eritrittel édesítve.
Amire szükségem lesz:
25 dkg túró, 8-9 dkg
zabkorpa és zabliszt vegyesen, 2 tojás, 2 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 1-1 nagy
csipet sütőpor és szódabikarbóna, édesítő, vanília
Így készítem:
Összekeverem a
hozzávalókat és fél órát állni hagyom. Utána hagyományos módon sütöm a palacsintákat.
Lassú tűzön szépen átsül és könnyű megfordítani is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése