2017. december 10., vasárnap

Túrópalacsinta

A legfinomabb túrópalacsinta, amit valaha is ettem életemben! Ropogós a széle, finom citromos-vaníliás ízű, laktató és ráadásul egy diétás változat. Lassú tűzön sütöm, mert vastagabb, mint a klasszikus palacsintáink. Ebből a mennyiségből 6 db közepes méretű palacsinta lesz. Cukormentes házi baracklekvárral, fahéjas dióval vagy mákkal szeretem a legjobban, eritrittel édesítve.

Amire szükségem lesz:
25 dkg túró, 8-9 dkg zabkorpa és zabliszt vegyesen, 2 tojás, 2 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 1-1 nagy csipet sütőpor és szódabikarbóna, édesítő, vanília

Így készítem:
Összekeverem a hozzávalókat és fél órát állni hagyom. Utána hagyományos módon sütöm a palacsintákat. Lassú tűzön szépen átsül és könnyű megfordítani is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése