2017. december 10., vasárnap

Túrópizza

Ez egy igazi sikerrecept: gyors és meglepően finom. Mivel nem kelesztett tésztával dolgozunk, egyrészt jóval gyorsabban elkészül, mint a hagyományos pizza, másrészt a kalória tartalma jóval kevesebb lesz. Viszont az íze ugyanolyan lesz és bármit tehetünk rá, úgy, ahogy a hagyományos pizzáknál. Ez itt egy sajtos-cukkinis variáció.

Amire szükségem lesz:

A tésztához: 250 gr túró, 1tojás,60 gr zabliszt, 60 gr zabkorpa, 60 gr kefír,1ek étolaj, 2-3 zúzott fokhagyma gerezd 1-1 csipet sütőpor és szódabikarbóna, 1 kiskanál bazsalikom, só,bors ízlés szerint

A paradicsomszószhoz: 1 aprított hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kis kockákra vágott cukkini, 4dl paradicsomszósz, 2 ek tejszín, 1 kiskanál bazsalikom, 1 csipet oregánó, só, bors ízlés szerint, 1 kiskanál olaj
A tetejére: 10 dkg reszelt light trappista sajt

Így készítem:

A hozzávalókat összegyúrom, pihentetem. A szószhoz olajon a hagymákat a cukkinivel megpárolom, felöntöm a paradicsomszósszal, fűszerezem, majd lassú tűzön összefőzöm. Kb 20 perc múlva 2 dl tejszínnel még átforralom és félreteszem hűlni.
A tésztát kerek lappá nyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben elősütöm, kb 200 fokon kb 10 percig. Ráöntöm a bazsalikomos szószt és reszelt light trappistával megszórom, majd készre sütöm.

                                               Elősütés után

Kedvenc manócskám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése