Ki
gondolná, hogy ezek a finom falatok nem csicseriborsóból, hanem egyszerű
sárgarépából készültek? Egyáltalán nem érezni benne a sárgarépa ízét. Tepsiben
sült, nem olajban, mint a hagyományos falafel és emmiatt diétás jellegű.
Ráadásul lisztet sem tartalmaz, mindössze 2 evőkanálnyi zabkorpát. Belül puha, kívűl
ropogós szélű. Rohanós reggeleken is gyorsan elkészül, könnyen szállítható, nem
folyik, nem ragad. Lehet körettel tálalni, vagy salátával, vagy szendvicsbe is
tehetjük.
Amire
szükségem lesz:
2 púpos
ek zabkorpa, 2 tojás, 2 ek tejföl, 25 dkg reszelt nyers sárgarépa, 8-10 dkg
reszelt sajt, 1 csipet szerecsendió, 2-3 csipet őrölt római kömény, ízlés
szerint só, bors, 1 csipet sütőpor,1 csipet szódabikarbóna
Így
készítem:
Mindent
összekeverek és evőkanállal sütőpapírra adagolom úgy, hogy nagyjából egyforma
kör alakú kis kupacok legyenek. 200 fokon sütöm, 15-20 percig.
Ötlet: cukkiniből is meg lehet sütni és pirospaprikával ízesíteni.
Ötlet: cukkiniből is meg lehet sütni és pirospaprikával ízesíteni.
Ilyen
félbevágva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése