2016. április 23., szombat

Hamis falafel


Ki gondolná, hogy ezek a finom falatok nem csicseriborsóból, hanem egyszerű sárgarépából készültek? Egyáltalán nem érezni benne a sárgarépa ízét. Tepsiben sült, nem olajban, mint a hagyományos falafel és emmiatt diétás jellegű. Ráadásul lisztet sem tartalmaz, mindössze 2 evőkanálnyi zabkorpát. Belül puha, kívűl ropogós szélű. Rohanós reggeleken is  gyorsan elkészül, könnyen szállítható, nem folyik, nem ragad. Lehet körettel tálalni, vagy salátával, vagy szendvicsbe is tehetjük. 

Amire szükségem lesz:

2 púpos ek zabkorpa, 2 tojás, 2 ek tejföl, 25 dkg reszelt nyers sárgarépa, 8-10 dkg reszelt sajt, 1 csipet szerecsendió, 2-3 csipet őrölt római kömény, ízlés szerint só, bors, 1 csipet sütőpor,1 csipet szódabikarbóna

Így készítem:

Mindent összekeverek és evőkanállal sütőpapírra adagolom úgy, hogy nagyjából egyforma kör alakú kis kupacok legyenek. 200 fokon sütöm, 15-20 percig.

Ötlet: cukkiniből is meg lehet sütni és pirospaprikával ízesíteni.




                                                                                  Ilyen félbevágva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése