2014. április 8., kedd

Datolyakenyér

A datolya olyan lesz ebben a süteményben, mintha karamell lenne, lágy és krémes, a mandula és a dió pedig ropogós. Ez amolyan „összekeverem-és-sütöm-és-kész” sütemény. Sok munka nincsen vele és mégis rendkívűl finom. Kirándulásra is alkalmas, mert semmilyen olvadós hozzávaló nincsen benne. Tálaltam már forrón kókuszfagyival is. Ennek az adagnak a kétszeresét érdemes egyszerre megsütni. Bármilyen aszalt gyümölccsel és diófélével készíthetjük .

Amire szükségem lesz:

12 dkg apróra vágott datolya, 12 dkg mandula és dió vegyesen, 5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt narancshéj és citromhéj, 2 tojás, 2,5 dkg margarin, 2,5 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só, kisebb tepsi

Így készítem:

A tepsit sütőpapírral kibélelem. A tojások fehérjéjét felverem egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojások sárgáját kihabosítom a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal, citromhéjjal is elkeverem. Ezután a margarint, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzáadom. Szépen elkeverem a felvert tojásfehérjével. Beleszórom a datolyadarabokat. A dió és mandula egy részét darálva, a többit nagyobb darabokban adom a tésztához.
200 fokon sütöm, amíg szép halványbarna nem lesz a teteje, ez kb 20 perc.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése