A datolya olyan lesz ebben a süteményben,
mintha karamell lenne, lágy és krémes, a mandula és a dió pedig
ropogós. Ez amolyan „összekeverem-és-sütöm-és-kész” sütemény. Sok munka nincsen
vele és mégis rendkívűl finom. Kirándulásra is alkalmas, mert semmilyen olvadós
hozzávaló nincsen benne. Tálaltam már forrón kókuszfagyival is. Ennek az
adagnak a kétszeresét érdemes egyszerre megsütni. Bármilyen aszalt gyümölccsel
és diófélével készíthetjük .
Amire szükségem lesz:
12 dkg apróra vágott datolya, 12 dkg
mandula és dió vegyesen, 5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt narancshéj és
citromhéj, 2 tojás, 2,5 dkg margarin, 2,5 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só, kisebb tepsi
Így készítem:
A tepsit sütőpapírral kibélelem. A
tojások fehérjéjét felverem egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojások
sárgáját kihabosítom a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal, citromhéjjal
is elkeverem. Ezután a margarint, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet is
hozzáadom. Szépen elkeverem a felvert tojásfehérjével. Beleszórom a
datolyadarabokat. A dió és mandula egy részét darálva, a többit nagyobb darabokban
adom a tésztához.
200 fokon sütöm, amíg szép
halványbarna nem lesz a teteje, ez kb 20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése