2014. április 8., kedd

Paradicsomos, mézes csirkeszárny


Ez egy családi kedvenc, sőt, a vendégeink is imádják. Főleg csípősen. Kézzel esszük, sok papírszalvéta fogy közben.
Vendégek esetében nagyobb adagot készítek, sört  és fehérkenyeret kínálok hozzá. Nagyon könnyű elkészíteni.

Amire szükségem lesz:

13-14 db csirkeszárny, 2-3 evőkanál sült libazsír, 1 evőkanál olaj, 4 dl sűrű paradicsompüré, 2 evőkanál méz, só, bors, 1 paradicsom, egy kevés póréhagyma
egy közepes méretű, magas falú tepsi

Így készítem:

A tepsibe öntöm az olajat és a libazsírt. A sózott, borsozott csirkeszárnyakat szépen sorban a tepsibe rakom. Összekeverem a paradicsompürét a mézzel és ráöntöm a csirkeszárnyakra. Szeletelt paradicsommal és póréhagymával megrakom.
Kb 190-200 fokon sütöm, először alufólia alatt, majd anélkül. Figyelni kell, hogy ne égjen meg nagyon a bőre. Itt-ott meg fog jobban így is pirulni, de az csak finomabbá teszi.

Ötlet N 1: csípősre is lehet készíteni, a paradicsomos öntetbe kevés erős pistát elkeverve.
Ötlet N 2: csirkecombot is lehet így sütni




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése