Ez egy családi kedvenc, sőt, a vendégeink is imádják. Főleg csípősen. Kézzel esszük, sok papírszalvéta fogy
közben.
Vendégek esetében nagyobb adagot
készítek, sört és fehérkenyeret kínálok
hozzá. Nagyon könnyű elkészíteni.
Amire szükségem lesz:
13-14 db csirkeszárny, 2-3 evőkanál sült libazsír,
1 evőkanál olaj, 4 dl sűrű paradicsompüré, 2 evőkanál méz, só, bors, 1
paradicsom, egy kevés póréhagyma
egy közepes méretű, magas falú tepsi
Így készítem:
A tepsibe öntöm az olajat és a
libazsírt. A sózott, borsozott csirkeszárnyakat szépen sorban a tepsibe rakom.
Összekeverem a paradicsompürét a mézzel és ráöntöm a csirkeszárnyakra.
Szeletelt paradicsommal és póréhagymával megrakom.
Kb 190-200 fokon sütöm, először
alufólia alatt, majd anélkül. Figyelni kell, hogy ne égjen meg nagyon a bőre.
Itt-ott meg fog jobban így is pirulni, de az csak finomabbá teszi.
Ötlet N 1: csípősre is lehet
készíteni, a paradicsomos öntetbe kevés erős pistát elkeverve.
Ötlet N 2: csirkecombot is lehet így sütni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése