2014. március 30., vasárnap

Medvehagyma szósz



MEDVEHAGYMA SZÓSZ

Pirítósra, sült krumplihoz, sült húsokhoz, spagettihez mind tökéletesen alkalmas. Annyira finom, hogy elég nehéz megállni, hogy az ember ne egye meg csak úgy, magában, azon nyomban.

Amire szükségem lesz:

2,5  dl étolaj vagy olívaolaj, 10 dkg pirított mandula, egy csomag medvehagyma, só, bors

Túl sok tennivalónk nincsen vele. A mandulát megpirítom, és minden hozzávalót az aprítóba teszek. Erős zöld színű, csillogó szósz lesz, kicsit fokhagyma-illatú.

Ötlet N 1: sajttal keverve adjuk a spagettihez, pl reszelt parmezánnal
Ötlet N 2: ez a szósz testvére az olasz pesto-nak, amit ők fenyőmaggal, olívaolajjal, bazsalikommal és parmezánnal készítenek, és medvehagyma helyett fokhagymát adnak hozzá
Ötlet N 3: másik változat lehet a petrezselyem-mandula-zúzott-fokhagyma-olaj keverék



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése