2014. március 30., vasárnap

Sajtkrémes rizs


SAJTKRÉMES RIZS

Csinos, színes és vidám lesz a fehér rizs egy kis trükkel.

Amire szükségem lesz:

kb 25 dkg nyers rizsből főtt rizs, kevés párolt zöldség, legalább 1 dl főzőtejszín és 3 kockasajt, szerecsendió, só, bors

A fehér főtt rizst elkeverem tejszínben felolvasztott sajttal, tetszés szerinti párolt zöldségeket teszek hozzá. A zöldségeket, gombát, sárgarépát, brokkolit, paprikát, kukoricát, borsót külön-külön pároljuk, hadd érvényesüljön mindnek a saját íze. Roppanósra készítsük pl a brokkolit, a sárgarépát, mert így nem fakul ki és finomabb is, mint a túlfőtt zöldség.
Ez egy ötlet. Azért is jó, mert nem kell hozzá külön bevásárolni. 25 dkg főtt rizshez elég pár szem maradék gomba, vagy egy fél paprika, akár maradékokat is fel tudjuk használni. Zöld színhez pl a petrezselyem szárát apróra vágjuk és ezt adjuk a rizshez. Vagy pl ha maradt rizibizi akkor egy fél nyers kápia paprikát pici kockákra vágunk és belekeverjük, máris színes lesz. Ezért nem is adtam meg pontos arányokat. Tejszínből is, sajtból is lehet többet belekeverni, ahogy nekünk ízlik.  A tejszínnel, sajttal már nem kell összefőzni a meleg rizst, csak belekeverni. A szerecsendió kiváló mindenféle sajtos ennivalóhoz. Készítsünk egy vidám ételt, felhasználva maradék zöldségeket.

Sült húsokhoz villámgyors köret, vagy tükörtojással. Az alsó képen rántott sajthoz kínáltam, úgy, hogy a sajtos rizst szív formájú tálkából kiborítottam a tányérra. Így lett az egyszerű rizsből egy szeretet-köret.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése