SAJTOS LAPOCSKÁK
Sajtos ropogtatnivaló egy órán belül.
Magyar Konyhában jelent meg. (1988,
4.szám, 11.oldal)
Amire szükségem lesz:
a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg
margarin, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, só
a tésztát megkenni: 1 tojás, 6-7 dkg
reszelt sajt
Így készítem:
A tésztát összegyúrom és sütőpapíron kinyújtom
kinyújtom akkorára, mint egy nagy tepsi. A sütőpapírral együtt belehúzom a
tésztát a tepsibe. Egy felvert tojással megkenem, rászórok reszelt sajtot, majd
pizzavágóval, vagy éles késsel rudakra vágom.
200 fokon sütöm, kb fél óráig. Ha egymáshoz ragadnak a rudak sajttól, késsel szétválasztom őket. Ebből a mennyiségből pont egy tepsinyi adag lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése