2014. március 31., hétfő

Sajtos lapocskák


SAJTOS LAPOCSKÁK

Sajtos ropogtatnivaló egy órán belül.  
Magyar Konyhában jelent meg. (1988, 4.szám, 11.oldal)


Amire szükségem lesz:

a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, só
a tésztát megkenni: 1 tojás, 6-7 dkg reszelt sajt

Így készítem:

A tésztát összegyúrom és sütőpapíron kinyújtom kinyújtom akkorára, mint egy nagy tepsi. A sütőpapírral együtt belehúzom a tésztát a tepsibe. Egy felvert tojással megkenem, rászórok reszelt sajtot, majd pizzavágóval, vagy éles késsel rudakra vágom.
200 fokon sütöm, kb fél óráig. Ha egymáshoz ragadnak a rudak sajttól, késsel szétválasztom őket. Ebből a mennyiségből pont egy tepsinyi adag lesz.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése